Betala inte! Om blufföretaget Fordonsvärderingen AB.

Sedan jag i september bloggade om att jag fått en faktura av företaget Fordonsvärderingen AB, alias FVAB, som jag inte ville betala, har jag fått ett par mejl från några som liksom jag låtit sig luras av företaget. Jag har hjälpt till efter bästa förmåga.

Ett särskilt ömmande fall tyckte jag var ett gammalt par i 80-års åldern som inte visste hur de skulle bli av med bedragarna. En vän till dem fick till sist rycka in. Igår fick jag ett tackbrev:

Hej Stefan!

Jag, NN, som hjälpte MM med rubr ärende, vill framföra ETT STORT TACK för Din vänlighet att vilja hjälpa oss. Jag hade precis innan vi fått det sista mailet från Dej lyckats få en herr Peter Söderberg “på knä”. Det blev en lång brevväxling, som till slut gav resultat. Jag har en viss vana att behandla manipulerande herrar från mitt arbetsliv. Han försökte skrämma mej på alla sätt, men jag refererade till artiklar på nätet och det räckte. Han skrev ett mycket ödmjukt brev där han bekräftade att fakturan skulle krediteras – “skam den som ger sej”!

Jag hade inte lyckats om inte Du hade framträtt på internet. Du gav mej styrka, så det är Du som skall ta åt Dej äran.

Än en gång tack från mej och MM och hans fru.

Tack själva för ert fina brev! Det var egentligen inte mycket jag gjorde förutom att jag uppmanade er att stå på er och inte betala.

Samma råd ger jag också till alla andra som råkat ut för det här företaget. Fordonsvärderingen AB ligger i en tvist med Konsumentverket som menar att de bedriver falsk marknadsföring. Betala därför ingenting!

Skriv till företaget och säg att du “bestrider” fakturan. Förklara att du anser att köpet är ogiltigt med hänvisning till “Distans- och hemförsäljningslagen” (SFS 2005:59). Använd ordet “bestrider”. På juristspråk betyder det att man i princip kräver att företaget måste bevisa sin rätt i domstol. Men inget företag går till tingsrätten med ett krav på 400 kr.

Läs också mitt tidigare blogginlägg: https://stefanolsson.nu/2008/09/02/se-upp-for-wwwfordonsvarderingense-ett-blufforetag

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Betala inte! Om blufföretaget Fordonsvärderingen AB.”

 1. Hej Stefan
  Jag har åxå blivit lurad och en Alexander Nilsson på Notara -systerföretag.

 2. Om FORDONSVÄRDERINGEN
  Blufföretaget är alltså i full gång fortfarande. Så här gjorde jag med min faktura: Helst innan inkassoföretag hör av sig, skynda till Posten och rekommendera ett BESTRIDANDE av fakturan till FVAB. Så gjorde jag per omgående, och tre dar senare ringde en “Peter” från FVAB och meddelade att man nu makulerar fakturan. Varför “Peter” tog sig tid att ringa vet jag inte.

 3. Hej, mycket intressant läsning om FVA. Jag och min sambo tillhör också de lurade. Vi värderade 2 bilar, hade inte en tanke på att det kostade pengar. Har mailat utan framgång och idag kom inkasso. Har mailat igen och sagt att jag anmäler till KO och Plus.
  Hälsningar Annika

 4. Hej,

  Jag blev lurad 09 04 21, fick fakturan 3 dagar senare! Skrev just ett mejl enligt Stefans tips och väntar på svar.
  Helt otroligt att dom är fortfarande i gång!!!

Kommentarer är stängda.