Varför ska vi bry oss om junior-VM i ishockey?

Hetaste sportnyheten den här helgen, om vi får tro ledande sportredaktioner (DN, SvD, AB, Expr, SVT, SR) är junior-VM i ishockey. Sen när blev junior-VM en sportnyhet med riksangelägenhet? Man förundras hur media fungerar. Om alla redaktioner hänger på minsta struntsak blir det plötsligt ledande nyheter.

Jag medger att jag inte hänger med i hockeyvärlden alls. Kanske är junior-VM mycket större än vad jag fattar. Jag kan dock inte komma på att några junior-VM i några idrotter har fått så här mycket uppmärksamhet. Om det hade hänt förut tror jag att jag som mediekonsument upptäckt det tidigare.

Det här visar hur urblåst journalistiken kan vara. Alla hänger på samma trend för ingen vill vara utan nyheten som det snackas om. Seriösa journalister tvingas därför göra allvarliga rapporter om rena skitsaker. Mest besvärande av allt är att se dessa stackars TV-journalister som ska försöka förklara att junior-VM är en oerhört viktig händelse, i klass med OS.

Därmed inte sagt att junioridrott är tråkig. Jag tittade själv en stund på finalen mellan Sverige och Kanada, och det var bra hockey. Men man kan inte låta bli att fråga sig varför detta är mer angeläget än något annat. Det har ju faktiskt kostat SVT en slant att sända matchen, pengar som skulle kunnat gå till att sända senior-VM i någon annan idrott.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Varför ska vi bry oss om junior-VM i ishockey?”

 1. amen snälla du e väl bra att dom sänder j-vm så folk vet att det e dom personerna som ställer upp för SVERIGE!!!!, du borde nog fatta det i din åldern snälla rara nån … förstår inte vf du e så helt borta:S. blogga om nått smart sak ist för attt blogga skit!

 2. Det här inlägg strök jag för att jag är trött på inlägg med ovårdat språkbruk. Det går inte att få in insändare i tidningen med dåligt språkbruk heller, om det är någon som tror det. /Stefan

 3. J-VM är inte sällan sista gången de bästa idrottarna spelar i sina respektive hockeylandslag. Sedan är det NHL och annat som tar över. Detta är en anledning till det speciella intresset för J-VM.

 4. Jag håller inte med Stefan O. J-VM i hockey är oerhört mycket mer intressant än till exempel senior-VM som förvandlats till något av en B-turnering. J-VM är en chans för hockeyfantaster och klubbars talangscouter att hitta morgondagens Hockeystjärnor som kan leda oss till framgångar i till exempel OS, den enda turneringen på seniornivå som är riktigt intressant.
  Däremot tycker jag att vissa av kommentarerna är oerhört omogna. Svordomar är en tydlig brist i att kunna argumentera på ett konstruktivt sätt.

  Med vänliga hälsningar,
  Stefan

 5. Junior-VM i ishockey är en riksangelägenhet sedan lång tid tillbaka. Det är TRADITION. Hockey är en mycket stor sport i Sverige och ett särskilt intresse har alltid funnits för juniorer. Kolla bara på TV-pucken där spelarna är 14-15 år gamla. Det sänds varje år på SVT och har mycket publicitet och uppmärksamhet. De är till och med mycket yngre än de som spelar i junior-VM. Det är bra idrott på hög nivå och det ska givetvis uppmärksammas och vara en stor riksangelägenhet.

Kommentarer är stängda.