Här finns alternativ information om påven och antisemitiske biskopen

Eftersom svensk media inte är kunnig nog för att beskriva hur katolska kyrkan fungerar vill jag rekommendera Catholic News Service. Här kan man läsa vad konflikten mellan påven och sällskapet SSPX egentligen handlar om (inte antisemitism) och vad påven sagt på riktigt.

CNS kontrolleras inte av Vatikanen, men som namnet skvallrar om företräder man sin kyrka och sin tro. Det är ingen oberoende källa. Fördelen med att vända sig till denna nyhetstjänst istället för att lita på svensk nyhetsrapportering ligger dock i att man slipper svenska journalisters tolkningar av vad påven skulle ha sagt. Här kan man läsa påvens, eller Vatikanens, egna ord och bilda sig en egen uppfattning.

Bland annat kan man här läsa att det finns intern kritik mot påven inom Vatikanen för hur ärendet med SSPX har skötts. Kommunikationen har varit dåligt, särskild med företrädare för judiska församlingar.

Man kan också läsa om kanonisk rätt och vad biskoparna i SSPX egentligen bannlysts för, vad bannlysning innebär och varför bannlysningen hävdes, som alltså inte har något med antisemitism att göra. Inget av detta kan man få reda på genom svenska kanaler. Det är svårbegripligt hur dåliga efterforskningar man har gjort i ämnet.

Några länkar för den intresserade läsaren:

http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/0900527.htm
http://cnsblog.wordpress.com/2009/02/03/whats-missing-from-the-williamson-controversy/
http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/0900516.htm
http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/0900430.htm

Alla som tvingat lära sig Robert Dahls demokratidefinition (vilket alla som läst statskunskap i Uppsala har gjort) vet att tillgång till alternativ information är en nödvändighet för en fungerande demokrati. Varsågoda.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Här finns alternativ information om påven och antisemitiske biskopen”

Kommentarer är stängda.