Psalmiana #11 Bliv kvar hos mig

Psalm nr 189 i psalmboken heter “Bliv kvar hos mig”. Den sjungs som kvällspsalm i Sverige, men kommer ursprungligen från Storbritannien där den fungerar som ett slags nationalpsalm. Bland annat sjungs den vid idrottsevenemang.

Här kommer en något smörig men ändå välsjungen inspelning med en engelsk gosskör. Är de inte förtjusande? Vilka söta rara små gossar. Alla mammors favoriter. Och alla blivande mammors dröm.

Tro dem inte! De ser ut som små änglar, men hör ett varningens ord! Jag har själv sjungit i gosskör. Jag har varit så där söt och sjungit så där vackert. Enskilda små gossar är också hur rara som helst. Men i grupp om sisådär 20-30 stycken är det en helt annan sak. Tänk er en flock livliga schimpanser fast tio gånger intelligentare.

Som äldre gosskorist var jag med och myntade begreppet “soprantestet”. Det är ett hållbarhetstest för teknisk utrustning, av allt från elpianon till svängdörrar och rulltrappor. Vill du veta hur länge din nyinsatta svängdörr kommer att hålla? Släpp loss 15 sopraner och de kommer att leka med dörren ända tills den går sönder.

Men sjunga kan de.

Tidigare psalmianainlägg hittar man här: https://stefanolsson.nu/category/psalmiana.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Psalmiana #11 Bliv kvar hos mig”

  1. …och sången min eftermiddag! Du prickar in flera av mina favoriter… kanske för att riktigt bra psalmer är just riktigt bra. /maria

Kommentarer är stängda.