Antisemitism-jägare skjuter sig i foten

Det är bra och rätt att all halvtaskig antisemitism i vårt land avslöjas, särskilt den som växer inom svensk vänster. Men man måste faktiskt veta vad man pratar om, annars förlöjligar man sig och sin sak. Nu har Svenska kommittén mot antisemitism gått ut hårt i en artikel med anklagelser mot bloggaren Jinge med citat som inte går att belägga.

Jinge har retat upp många på nätet genom att försvara palestinsk extremism och ständigt fördöma Israel. En ganska vanlig vänsterståndpunkt. Men är han antisemit?

Svenska kommittén mot antisemitism kommer i sin artikel i Sydsvenskan med tämligen hårda anklagelser som de försöker belägga med citat. Problemet är bara att citaten inte går att hitta på Jinges blogg. Jag känner inget behov av att försvara Jinge, men det är ett problem för kampen mot antisemitismen när dess företrädare, varav en råkar vara en välrenommerad professor i historia, inte har koll på sina källor.

Nu vill vi veta, varifrån kommer citaten i artikeln?

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

13 reaktioner till “Antisemitism-jägare skjuter sig i foten”

 1. Jag har hört att de kan visa upp några raderade kommentarer. F.ö. är deras artikel nedlusad av citatförfalskningar, rena lögner således.

 2. Vad jinge naturligtvis vet, men inte låtsas om nu när det är dags att spela kränkt antirastist är ju att SKMA har kopior på precis allting de beskriver i debattartikeln.

  Alla som följt Jinges blogg under en tid vet mycket väl att de mest antisemitiska kommentarerna, och även de mest provokativa posterna, endast ligger kvar några dagar, sedan tar Jinge bort dem.

  Det handlar inte om någon modererering från Jinges sida, för då hade det skett ändå, utan en rädsla, för Jinge vet att han gör sig skyldig till HMF.

  Personligen skulle jag älska om Jinge faktiskt gjorde allvar av sina hot om polisanmälningar och stämningar hit och dit men det kommer inte att ske, för Jinge vet att han inte vinner ett sådant mål i ljuset av de bevis som samlats mot honom av folk i 4 år.

  Jinge är bloggosfärens Radio Islam och det är på tiden att detta börjar uppmärksammas.

 3. Jinge är ansvarig för allt som står på hans blogg, inkl. kommentarerna (som han till stor del skriver själv), eftersom han gör en förhandskoll.

 4. Grundproblemet med artikeln i sydsvenskan är att den är medvetet skriven på ett sätt som gör att det verkar som det är jinge som författare till alla citaten.

  Sandelin har lyckats hitta några raderade kommentarer (som uppenbarligen inte är skrivna av Jinge), men flera frågetecken kvarstår.

  SKMA-skribenterna hävdar att Jinge skulle ha påstått att ett reportage om Knutby var en “judisk” (med citattecken) attack mot kristendomen. I själva bloggposten i fråga nämns dock ingenting alls om judar.

  Att hävda att Ohly bär ngn form av skuld för att han offentligt säger att han gillar att läsa jinge.se är bisarrt. Alla uppmanas själva läsa jinge.se och skapa sig en egen uppfattning. Försöken att skapa en mccarthyistisk hetsjakt i sverige måste bekämpas.

 5. Jinge har skrivit otaliga tirader om Judar/Israel som ær smakløsa och på grænsen till N-ordet. Att han sedan førnekar det in absurdum ær bara komiskt iom att det ær många som føljt hans blogg och æven sparat vad han skrivit.

 6. jinge är tydligen skyldig för att: han inte tar bort kommentarer genast, och alla “vet” ju att han har sagt det ena efter det andra, om ni skall ha någon trovärdighet så TA FRAM CITATEN. Ta fram dom och så kan alla döma efter sitt eget huvud/förstånd/politisktro. Om ni inte kan det så betraktar jag det som ni skriver som fria fantasier. Det är lite för mycket “tro & tyckande” och för lite fakta.

 7. MAGNUS LINDBERG,
  kan du ta fram stället där Jinge hotar med stämmning. Du pratar/skriver skit om honom så det kanske kan vara på plats att du backar upp dina påståenden med källhänvisningar.

  “Personligen skulle jag älska om Jinge faktiskt gjorde allvar av sina hot om polisanmälningar och stämningar hit och dit”

 8. TOTALHAVERI !!

  Om jag förstår det rätt så har Lasse Wilhelmsson (är inte han själv dessutom judisk) ibland fått skriva på Jinges Vänsterblogg.

  Lars Ohly har sen sagt att han gillar att ibland läsa Jinges blogg.

  Därigenom är Ohly antisemit….

  Jag känner en otrolig sorg över att Svenska Kommitten mot antisemitism gjort sig till åtlöje. Ikväll är det nog fest hos Nationaldemokraterna m.fl !

 9. Jinge är en falsk jävel. Nu försöker han att få det till att han inte kan hålla reda på allt när han snart fått 65000 kommentarer, men faktum är ju att han lusläser varenda kommentar i princip i realtid när han får dem. Det vet varenda en av oss som ibland dristat oss att lägga in ett motargument, en breddning av diskussionen som blir för tuff för honom att bemöta osv. Dessa kommentarer försvinner i regel på mindre än en minut… ibland kan det ta upp till en halvtimme innan de blir raderade, jag förmodar att det är under de tillfällen då jinge är ute och fotograferar fåglar och vackra skärgårdsklippor.

  SKMA har ju f.ö. precis börjat publicera citaten i dess originalform på sin blogg.

 10. affe,
  Ja, för all del. Kontakta mig genom kontaktformuläret på min blogg så kan jag säker skaka fram trettitalet mail han har skickat till mig och mina bloggkollegor genom åren.

 11. Stefan,
  SKMA har lagt ut mycket av underlaget till sin debattartikel:
  http://skma.wordpress.com/2009/02/13/exempel-pa-antisemitismen-pa-jingese/

  Det skall också nämnas i sammanhanget att allt som Jinge har tagit bort togs bort efter att Magnus Sandelin uppmärksammade antisemitismen på jinge.se i media. Ingeting raderades alltså av jinge för att han tyckte att det var fel, utan för att han fick skit för det i media långt efter att han trots omfattande moderering och ständig åsiktscensur godkänt kommentarerna från början.

 12. Jinge pratar således strunt när han påstår att det rör sig om förfalskningar. Med tanke på att han polisanmälde utrikesministern för kommentarer på dennes blogg borde Jinge bry sig mer om vad han själv skriver och släpper igenom.

  Postningar:
  “Men redan då Muhammed var tre år stod det klart att judarna var ute efter hans liv.”
  http://jinge.se/mediekritik/jag-tror-inte-pa-palestina.htm

  “Familjen Bonnier förlöjligar Jesus”
  http://jinge.se/allmnt/familjen-bonnier-forlojligar-jesus.htm

  “Monica Lewinskyaffären, som var en typisk Mossadfälla gillrad för Clinton.”
  http://jinge.se/mediekritik/kommer-varlden-att-forandras-nu-av-lasse-wilhelmson.htm

  Kommentarer som står kvar:
  “Den judiska Talmud är värst , den riktar sitt hat mot alla kristna och uppmanar judarna att ta död på alla gentle ( kristna )”
  http://jinge.se/allmant/varldens-mest-spridda-saga.htm

  “Hade Obama inte krälat framför den judiska sionistmaffian AIPAC & Co hade vi aldrig hört talas om honom, USAs politik styrs direkt från Tel aviv.”
  http://jinge.se/mediekritik/tummar-halls-sa-de-vitnar-for-en-svart-president.htm

Kommentarer är stängda.