Medborgarna kan inte välja läkare själva, säger vänsterpartist i Uppsala län

I måndags hade vi landstingsfullmäktige här i Uppsala län. Återigen var det stora debattämnet primärvården. Vi i alliansen tog över styret från vänsterpartierna 2006 och har påbörjat ett ambitiöst renoveringsprojekt. En del i detta är att se över reglerna för nyetablering för att ge patienterna fler valmöjligheter.

Debatterna har varit oerhört ideologiskt färgade, särskilt från socialdemokraternas och vänsterpartiets sida, som verkligen visat hur de ogillar privat företagsamhet. Det bästa är om politikerna bestämmer allt, säger man. Då behövs ingen valfrihet. Medborgarna är nämligen inte kompetenta att välja läkare själva. Här kommer Sören Bergqvist, landstingsråd för vänsterpartiet:

Vi lånade Enköpings kommuns fullmäktigesal. Utanför sessionsalen finns högtalare som gör att man kan sitta och fika och ändå följa debatten. Anonyma högtalare som predikar socialismens lov ger också en öststatskänsla som passar väl in på landstingrådets förklaring om att medborgarna inte kan bestämma själva.

Om Sören Bergqvists person ska dock inget ont sägas. Tvärtom är vänsterpartiet att gratulera för att man har ett så klartänkt landstingsråd. Han tänker klart, fast fel. (Den som inte förstår hur det kan vara möjligt rekommenderas att öppna en bok i argumentationsanalys.)

_____________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: