Nästa lördag: Kravaller, krossade skyltfönster, hets mot folkgrupp

1000 poliser kommer att vara kommenderade till Malmö nästa lördag. Tyvärr tror jag att polisen har tänkt rätt. Nästa lördag är det nämligen upplagt för storbråk: kravaller, krossade skyltfönster och hets mot folkgrupp.

Jag fruktar kravaller av nästan samma dignitet som i Göteborg 2001. En hel del talar för det:

– Redan i september förra året drabbade polis och vänsterextremister samman. Man kan utgå ifrån att vissa vänsterextremister känner hämndlystnad. Därtill har vi Rosengårdsbråket och den motdemonstrationen mot israelvännerna som spårade ur.
– Förtroendet för Skånepolisen är i botten efter historierna om rasistiska polismän.
– Stoppa matchen-kampanjen har fått stort utrymme i media. “Alla till Malmö” ropar man, vilket vittnar om graden av organisation. Stoppa matchen-organisatörerna kommer inte kunna hålla ordning på sina demonstranter.
– Malmös politiska ledning har visat sig svag och medgörlig inför hot. Extremisterna känner sig ha medvind.
– Det råder tveksamhet om var Malmös politiska ledning står i kampen mot antisemitismen.

Vi har alltså en pöbelhop utan ledning på väg mot Malmö för att slåss med polisen samtidigt som vi har en politisk ledning som inte klart och tydligt tagit ställning mot extremismen. Jag tror därför att det kommer att smälla ordentligt. Jag tror tyvärr också att vi kommer att tvingas bevittna att brottet hets mot folkgrupp begås. Det kommer att skrikas judefientliga slagord. Antisemitismen kommer tillbaks, på riktigt. Det är min gissning, men jag hoppas att jag får fel.

__________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Nästa lördag: Kravaller, krossade skyltfönster, hets mot folkgrupp”

  1. På PK-svenska heter det dock aldrig vänsterextremister utan “vänsteraktivister”. Vänstern tycks i denna värld bara vara aktiv – aldrig extrem.

Kommentarer är stängda.