Konstfacks rektor pratar strunt

Konstfacks rektor försöker på DN Debatt bortförklara sitt ansvar för den student som vandaliserade en tunnelbanevagn som sitt examensarbete. Enligt skolans egen utredning har man inte haft kännedom om studentens kriminella aktiviteter. Det är inte sant.

Så sent som 17 februari skrev Expressen.se:

Ett verk med titeln ”It´s so fresh I can´t take it” lades ut på You Tube för ungefär ett år sedan. I filmen visas hur en svartklädd person besinningslöst sprejar ner väggar och golv på tunnelbanestationen Fridhemsplan i Stockholm.

Nu kan Expressen.se avslöja att även denna film varit en del av konstnärens studier på den ansedda konstskolan. Expressen.se har tagit del av en essä som konstfackstudenten, som använder sig av signaturen ”Nug”, skrev under sitt sista år på Konstfack.

Studentens kriminella aktiviteter har alltså varit kända för Konstfack tidigare. Att rektorn nu försöker svära sig fri är således strunt.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: