Om det blir bråk i Malmö är det Mossads fel, säger Garthon

Med två dagar kvar till slaget om Malmö kan det vara värt att lägga på minnet vad arrangörerna av demonstrationen “Stoppa matchen” säger. Inget bråk kommer att bryta ut, men blir det bråk är det Mossads fel. På lördag ser vi hur det blev. Då kommer räkenskapens dag.

Olle Holmgren, arrangör, i Sydsvenskan:

Det finns inga som helst farhågor för krossade skyltfönster. Sådant känns det nästan löjligt att prata om.

Nolltolerans mot våld kommer att råda enligt arrangörernas säkerhetsansvarige, Patrik Strand, skriver Sydsvenskan: “Maskerade deltagare kommer inte att godtas.”

Per Garthon, Palestinagrupperna i Sverige, i SR Ekot:

Vi kommer att ha en demonstration på lördag som kommer att samla 8 000-10 000 människor, och det är en demonstration som kommer att vara fredlig. Vi har hittills alltid arbetat med icke-våldsprincipen.

Jag tror ju som sagt inte ett skvatt på dessa försäkringar. Det här är inte människor som vet hur man håller ordning. De tror att 100 demonstrationsvakter räcker för 10 000 personer. De säger själva att de inte har någon koll på de “autonoma grupperna”, dvs. våldsverkarna.

Som tur är har man dock redan nu tänkt på hur man ska kunna smita ifrån allt ansvar för det slagsmål som kommer att utbryta. SR Ekot skriver:

Blir det våldsamheter menar Per Garthon, ordförande i Palestinagrupperna, att hemliga agenter kan ligga bakom.
– Det kan finnas grupper och säkerhetstjänster som kan skicka in någon sorts provokatörer, som vill förstöra en stor folklig demonstration. Sådant sker ju.

Man kommer alltså att skylla på Mossad.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Om det blir bråk i Malmö är det Mossads fel, säger Garthon”

  1. Få får mig att må så illa som det gamla rattfyllot och lögnaren Per Gahrton.

    Hur många barns liv har han satt i fara genom att köra packad?

Kommentarer är stängda.