Som väntat. Fredlig demonstration blev våldsdemonstration.

Det verkar som jag fick fel om krossade skyltfönster, än så länge, men i övrigt verkar Stoppa-matchen-demonstrationen ha gått precis som förutsagts av många i våldets tecken.

Några glimtar ur Sydsvenskans rapportering som visar varför man inte ska lita på demonstrationsarrangörer inom yttersta vänstern som påstår att en demonstration ska bli fredlig:

ca 12:30 Tåget avgår. En liten stund senare rapporteras ett gäng som bär pro-Israeliska flaggor vänta vid Gustav Adolfs torg. Stämningen är laddad.

13: Någon kastar färgbomber vid Åhléns.

13:12: Det kommer in rapporter om att 6-7 personer slängt slangbomber mot dialogpolisen.

13:40: Demonstranter kastar färgbomber mot polisen, smäller smällare och raketer. Stämningen börjar hetta till.

13:50 – Det verkar som att de försöker storma hallen. Polisen har satt in hästar och bilar. I tumultet har någon av polisens bilar punkterats och knuffades undan av demonstranter. Luften är full av brand och krutrök, smällare hörs hela tiden.

13:59: En grupp på omkring 200-300 demonstranter kastar flaskor, smällare, raketer och slangbomber mot polisen. Arrangörerna i gula västar försöker att mota tillbaka de autonoma grupperna, men lyckas inte.

Efter detta går polisen till angrepp. Stenkastning utbryter, polisen griper våldsverkare, och så vidare. Och i skrivande stund, 16.30, försöker polisen dämpa alla demonstrationer inne i stan. Vi får se om något mer händer. Rimligtvis kommer de “fredliga” demonstranterna vilja avregera sig på något skyltfönster tillhörande en butiksinnehavare som inte har något med Israels krig att göra.

Arrangörerna lovade att maskerade demonstranter inte skulle få gå med i tåget. Nolltolerans mot våld skulle råda. Jo, tjena. Bilderna visar att de maskerade våldsverkarna var med från första sekund, och fick gå med i tåget.

Uppdatering 19.03
Och här har vi då Sydsvenskans film på demonstranterna som inte skulle få gå med i tåget:
http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se

Dela med andra: