Psalmiana #16, Nu tacka Gud allt folk

Psalmianan fortsätter på temat märkliga sätt att framföra psalmer på. Det roliga med Youtube är alla dessa udda klipp som folk lägger ut. Det är klipp som ingen TV-kanal någonsin hade sänt, men som ändå har sitt intresse.

Psalm nr 5 i psalmboken, Nu tacka Gud allt folk, är en klassiker som finns över hela världen. Alltstå finns den på Youtube. Här är ett riktigt bra klipp med en som spelar psalmen på instrumentet array mbira. Vad är det? undrar ni. Lyssna så får ni höra.

Visst är det ett trevligt arrangemang? Psalmen är en lovpsalm och brukar därför sjungas med fullt orgelpådrag. Normalt sett brukar den göras pampig. Men den funkar ju alldeles utmärkt som en stillsam sång också.

Sen var det här med att det finns olika smakstilar där ute i världen. I några inlägg har jag kommenterat sångstilen hos några sångare. Nu måste jag göra det igen. Lyssna på det här klippet. Är det bra? Tycker ni det? Jag vet att Malena Ernman precis vunnit Melodifestivalen, men…

Framförandet är gjort vid Christian Healing Center, Oceanside, Kalifornien. Tror ni att någon blev botad? Kan det verkligen finnas någon som tycker att det här är snyggt? Skriv i så fall gärna en kommentar härnedan och förklara. För jag fattar inte.

Tidigare psalmianainlägg finns här: https://stefanolsson.nu/category/psalmiana.
__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Psalmiana #16, Nu tacka Gud allt folk”

  1. Den instrumentala versionen var fantastiskt vacker, men det kan knappast bli omdömet för damens framförande. Om det finns musikaliska kvaliteter så begriper då inte jag dom, men jag är helt oskolad därvidlag. Instrumentet var i alla fall vackert i min öron.

Kommentarer är stängda.