Regeringen-Oppositionen 1-1

Oppositionen trodde att de hade övertaget i bonusdebatten, men tji fick man. Det är väl lika bra då att enas om att ingen har haft koll på bonusköret. Inte ens Lars Ohly.

Jag har haft svårt att förstå vilket jättedrev som gått mot Wanja Lundby Wedin i veckan. Egentligen är hon inte dummare eller latare än någon annan. Problemet är snarare en överdriven föreställning hos LO-medlemmar och socialdemokrater att just deras företrädare skulle vara godare och förståndigare än alla andra.

Det var en taktisk miss att begära en extra debatt i riksdagen. Oppositionen trodde att de äntligen fått grepp om Maud Olofsson, som inte riktigt klarat av att förklara regeringens lönepolitik. Dessutom gjorde regeringen helt om. Upplagt så för smash för oppositionen. Men så kom AMF-historien.

Dagens riksdagsdebatt blev därför ingen höjdare för oppositionen. Vänsterkartellen var dessutom dum nog att redan den 17 mars gå ut med ett pressmeddelande om att man ville ha tillbaks de gamla bonusreglerna för statliga företag, alltså de som gällde fram till i somras. Dessa regler innebar ju att bonusar faktiskt var tillåtna. Smart va?

Här ska man göra en jättegrej över att regeringen inte tydligt kunnat ta ställning i bonusfrågan, men istället för att vara mot bonusar helt och hållet vill man ta tillbaka en äldre bonuspolitik – som tillåter bonusar.

Och i och med att detta var ett samlat besked från vänsterkartellen innebär det att vänsterpartiet också var med på det. I riksdagen idag försökte Lars Ohly påstå att han var mot allt vad bonusar hette. Men så var det i alla fall inte så sent som den 17 mars i år.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: