Låt Wanja sitta kvar som LO-ordförande

Jag känner inte att jag är en del i drevet mot Wanja Lundby-Wedin, i debatten kallad bara Wanja, eftersom hon är kvinna. Allra minst förstår jag varför hon på grund av sitt misstag med AMF skulle vara tvungen att avgå. Hon har klantat till det, men vadå? Hon är som vilken direktör som helst.

Lars Törnman, Kirunapartiet, gammal LO-medlem, f.d. socialdemokrat men socialdemokrati själen, skriver på Newsmill:

Finns väl ingen som tar henne på allvar när hon i kommande valrörelse bombaderar näringslivet och borgerligheten för dessa extrema fallskärmar. Alla människor har ju bilden av henne som en i gänget.

Törnman tycker därför att hon ska avgå, eftersom hennes trovärdighet som företrädare för arbetarna är körd i botten.

Jag tycker det är fånigt, eftersom jag aldrig sett henne som något annat än en i “gänget”. Hon tillhör den svenska makteliten. Hon sitter i socialdemokraternas verkställande utskott, och Sverige är ett land som under långa tider har styrts av socialdemokraterna. Hon lyfter styrelsearvoden till höger och vänster, och har en årsinkomst långt över en vanlig LO-medlem. Hon är en helt normal LO-ordförande.

Törnman och andra som nu kräver hennes avgång borde istället skaffa sig en mer realistisk uppfattning om sig själva och sin så kallade arbetarrörelse. Att fackligt aktiva socialdemokrater skulle besitta någon slags övermänsklig moral och intelligens är dumt att tro. Om Törnman och andra slutar inbilla sig detta kommer motgångar av den här typen att bli lättare att smälta.

PS.
Notera gärna hur Törnman i sin artikel kallar Wanja Lundby Wedin för Wanja men Stig Malm för Malm. Killen har inte läst genusteori.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Låt Wanja sitta kvar som LO-ordförande”

Kommentarer är stängda.