P1 Kaliber är gratisreklam för Sverigedemokraterna

Redaktionen på Sveriges Radios program Kaliber på P1 verkar inte vara befolkat av högre form av intelligens. I en serie program vill man bevisa att Sverigedmokraterna är rasister och man använder sig infiltration och dolda inspelningar. Allt detta spelar Sverigedemokraterna rakt i händerna. Bättre gratisreklam hade partiet inte kunnat få.

Många har redan kommenterat Kalibers fåniga “avslöjande” att Sverigedemokraterna är rasister. Snacka om att slå in en öppen dörr. Men själva metoden för reportaget, infiltration och dolda inspelningar, är ett större missgrepp.

I veckan har Kaliber försökt göra ett stort nummer av hur det gick till när dess reporter avslöjades på en Finlandsbåt, hur otäck och hotfull situationen blev, och att reporten sannolikt fick sin väska stulen och kastad överbord. Kaliber förväntar sig att lyssnare och tittare på nätet ska förstå hur otäcka Sverigedemokraterna är.

Problemet är bara att många tolkar situationen precis tvärtom. Sverigedemokraterna menar nämligen att de är utsatta för förföljelser av etablissemanget. Etablissemanget är de etablerade partierna, myndigheterna och media.

Vad gör då media, statskontrollerade Sveriges Radio? Jo, ger sig på Sverigedemokraterna med infiltration. Slutsats: Sverigedemokraternas påstående om att de är förföljda bekräftas.

Hur är det då med Sverigedemokraternas rasism? Hade den inte kunnat bevisas på ett enklare sätt? Jo, självklart. Det finns en Youtube-grupp som heter Sverigedemokraterna: http://www.youtube.com/group/sverigedemokraterna. I denna grupp kan man hitta filmer som den här:

Mer rasistiskt än så blir det inte. Såvitt jag vet är det inte partiet självt som står bakom dessa och andra filmer i den här Youtube-gruppen. Men det sker med partiledningens goda minne. Det är så här det ser ut i partiet. Vem har någonsin trott något annat?

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

7 reaktioner till “P1 Kaliber är gratisreklam för Sverigedemokraterna”

 1. Filmen ligger tillsammans med filmer som löjliggör SD, en del av dem gjorda av Antifa/Umeå.

  Det skulle inte förvåna mig om det är dem som ligger bakom filmen i syfte att misskreditera Sd.

 2. Filmen finns hos användaren “Bananlandet” som är medlem gruppen “Sverigedemokraterna” på Youtube. Om du letar bland användarna hittar du honom/henne så småningom och letar du bland hans/hennes filmer så hittar du också den här rasistiska filmen.

  Jag har tittat på ett flertal av Bananlandets filmer och jag bedömer det som högst osannolikt att de skulle vara producerade av en falsk Sverigedemokrat. De flesta av Bananlandets filmer är inte extrema utan ganska vanliga filmer som försvarar SD.

 3. Jag är medlem i SD och vi accepterar INTE filmer med detta budskap. 10 % av våra medlemmar är själva invandrare. Somliga av oss är adoptivbarn eller har adoptivbarn från utomeuroeiska länder. “Svenskhet” bygger inte på etnicitet enligt SD. Vi är INTE mot “rasblandning” (jag tvekar att ens skriva ordet för det finns inte i vår vokabulär – att tala om människoraser är dessutom ovetenskapligt).

  Bananlandet kan inte eller får inte vara medlem i Sverigedemokraterna och jag hittar henne inte heller hos Sverigedemokraterna på Youtube. Hon är INTE Sd:are, den saken är klar. En
  snabb googling fick mig till hennes hemsida. Hon har extrema åsikter som inte platsar hos oss, utan länkar till organisationer och utländska partier som SD tar bestämt avstånd från, som t ex Nationaldemokraterna, BNP och Front National.

  Jag är en vanlig medlem men jag ska kontakta SD om den här “Bananlandet”. Tyvärr finns det människor med avskyvärda åsikter som vill rida på SD:s framgångar. Men jag tycker inte att ett parti ska behöva lida för att någon idiot i Cyberspace har den dåliga smaken att länka till oss.

 4. http://www.sydostran.se/index.73537–2-1.html

  Sydöstrans artikel är om en annan av Bananlandets filmer som handlar om situationen i Ronneby: Citat: “Den som gjort videon kallar sig för Bananlandet, och har också gjort ett stort antal andra Youtubevideor med liknande budskap, bland annat en film om ”Landskronas historia från 1413 till mångkulturellt helvete” och en på temat ”Riv Rosengård”.
  Men det här är inget som Sverigedemokraterna i Ronneby beställt:
  – Jag kände inte till den, säger Jan Rume, SD.
  –Det finns så mycket på Youtube, både bra och dåligt.

  På centralt håll i Sverigedemokraterna känner man däremot till filmerna:
  – Det finns ingen koppling till oss, jag vet inte ens vem det är som gjort dem, säger pressekreteraren Erik Almqvist.
  Vad tycker du om dem?
  – Till vissa delar är de okej, till andra lite tveksamma.
  – Jag har inte sett alla, men i de tidiga videorna tyckte jag att de låg ideologiskt närmare Nationaldemokraterna. Men de senare videorna har förändrats lite.”

  Notera att Almqvist inte kommenterar den film du har lagt upp utan en annan film.

  Jag har under tre år i SD inte hört eller upplevt något liknande Bananlandets. Det är minst sagt olyckligt om det skulle råda en annan jargong, eller ännu värre, rasistiska åsikter bland sdu:are.

Kommentarer är stängda.