Aftonbladet vet verkligen hur man väljer nyheter

Ständigt förundras man över vad kvällstidningarna tycker är tunga nyheter. En porrskådis kritiserar en skönhetsmiss för att denna har uttryckt sin åsikt om samkönade äktenskap. Förstasidestoff, tycker Aftonbladet.

Idag ligger detta med fet rubrik på Aftonbladets hemsida: “Porrstjärnans hårda attack mot Miss Kalifornien”.

Obegripligt hur denna fråga kan ha fått så stort genomslag i media. Folk är upprörda till höger och vänster och Aftonbladet har ju verkligen hittat en auktoritet i ämnet.

En intressant upplysning som sällan förmedlas är att Miss Kaliforniens åsikt faktiskt råkar vara representativ för just Kalifornien. Frågan har precis varit uppe till folkomröstning och liberala Kalifornien röstade mot förslaget om att införa samkönade äktenskap.

_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Aftonbladet vet verkligen hur man väljer nyheter”

  1. majoriteten kan missta sig, det bevisas med jämna mellanrum i olika allmäna val.

    att inte erkänna människor lika rätt att visa kärlek är inget annat än fel.

  2. Stefan:
    Du har fel i sak. Kalifornien röstade för att ändra grundlagen så att den berövade homosexuella par möjligheten att ingå äktenskap. Skillnaden är viktig eftersom den innebar att man alltså fråntog människor en frihet de tidigare haft. Nu riskerar tusentals äktenskap att bli ogiltigförklarade och familjer kan komma att splittras.

    Hade en majoritet förstått för att frånta svarta rösträtten eller frånta judar religionsfriheten så hade nog fler förstått vilken oerhörd kränkning detta är.

Kommentarer är stängda.