Varför bara 100 000 jobb? Varför inte 200 000?

Idag känner man igen socialdemokraterna. Thomas Östros lovar höjda skatter och 100 000 nya jobb. Traditionell socialdemokrati. Staten fixar allt. Frågan är dock varför han stannar vid bara 100 000 jobb. Varför inte 200 000?

Vänsterpartiet har haft det som vallöfte i flera valrörelser att man ska fixa fram 200 000 nya jobb i offentliga sektorn. När det nu är dags att stimulera efterfrågan, och även den borgerliga regeringen medger att ett bra sätt att dämpa arbetslösheten är att förhindra uppsägningar i kommunerna, är det väl lika bra att slå till?

Gammal tryckpress i Tumba sedeltryckeri

Har Sverige råd med 200 000 nya jobb i offentlig sektor? Visst har vi det. Det är bara att ta upp lån, eller göra som Mugabe, trycka nya pengar. Vänsterpartiet vill ju inte ha något utgiftstak för statsbudgeten, så det är bara att ösa på.

Moderaterna anklagar socialdemokraterna för att ha stulit vänsterpartiets sedelpress. Överdrivet och raljerande? Jo, om det var Göran Persson vi talade om, den socialdemokratiske statsministern som byggde sin karriär på ansvarsfull hushållning med statens medel. Men hur blir det med en regering där vänsterpartiet sitter med?

____________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: