Något är fel med polisens uniformer

Under sista april, som här i Uppsala firas med dunder och brak, var jag ute med kameran på stan. Jag tog då några bilder på ordningspoliserna. Som framgår av bilderna bär alla gula västar, för att det ska vara lätt att se vem som är polis. Varför är då inte den gula västen en del av den ordinarie uniformen?

Om den vanliga helblå uniformen inte duger, varför då inte byta till en gul uniform? Jag förstår att det kan kännas konstigt att tänka sig poliser i gula uniformer. Men nu är det ju redan så, i och med de gula västarna.

I vilket fall som helst duger inte den nuvarande mörkblå uniformen, särskilt inte när poliserna också tagit av sig mössorna. Det är för lite som utstrålar att det är poliser. Byt då till en ny och ändamålsenlig uniform där man kan se att polisen är polis. Ett tips är att ta tillbaka pickelhuvan.

____________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Något är fel med polisens uniformer”

  1. Jag förstod alrig vad det var för fel på ljusblå skjorta, svarta byxor, pickelhuva/svart mössa, koppel (snedbältet) och sabel.

    Hittade även sidan http://www.polishistoria.se

    Vissa har för mycket tid.

  2. En förtroendeingivande polis skall ha skärmmössa, skinnjacka och gabardinbyxor. Dessutom gärna vara tjock och ha mustasch.

  3. Jag håller med! Varför måste polisen ha en extra gymnastikväst på sig? Ett av de viktigaste syftena och orsaken till en uniform är ju att det tydligt skall framgå att det är en polis. En ny uniform med avstamp i polisens M/26 eller M/54 efterfrågas snarast.

  4. Faktum är dock att den mest traditionsbundna detaljen i dagens polisuniform ännu brukas flitigt – den lilla båtmössan efter fransk förebild. Originalet, “Bonnet de Police”, dök upp redan under mitten av 1800-talet.

Kommentarer är stängda.