Uselt polisarbete gör att konstfackstudenten går fri

Nu nås vi av beskedet att polisen lägger ned förundersökningen mot den konstfackstudent som vandaliserade en tunnelbanevagn som en del i sitt examensarbete. Uselt. Polisen påstår att det inte finns bevis, men säger samtidigt att man inte ens tagit in studenten för förhör.

Polisen säger att den inte kan avgöra från den film som spelades in under vandaliseringen om studenten ifråga var på plats. Var det han som genomförde vandaliseringen? Var det han som höll i kameran? Var han alls med själv?

Nej, det är klart att det inte går att avgöra en sådan sak från en film där huvudaktören är maskerad. Det är därför man ska ta in alla misstänkta till förhör och fråga ut dem. En skicklig förhörsledare kan då slutligen få fram vem som gjort vad.

Men i det här fallet säger polisen att den förhört prefekten, rektorn och handledaren. Varför det? undrar man. Skulle de på något vis ha deltagit i brottet?

Den som ska frågas ut är studenten. Därtill finns det två andra misstänkta. Dessa ska också tas in för förhör. De har säkert för länge sedan snackat ihop sig. Men lögner kan avslöjas. Att lägga ned en förundersökning utan att ens ha förhört den huvudmisstänkte, som man vet sitter inne med de uppgifter som behövs för att fastställa skuldfrågan är en skandal. Det är uselt.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Uselt polisarbete gör att konstfackstudenten går fri”

 1. Polisen är ute och jagar fortkörare de har inte tid att lösa riktiga brott. Det är alldeles för svårt och tidsödande.
  Polisens handlingsplan för att lösa brott:
  1. Brottsanmälan inkommer.
  2. Kan vi avskriva detta som ett icke-brott?
  3. Kan vi ignorera det tills det preskriberats?
  4. Har tidningarna fått nys om det eller kan vi ignorera det helt?
  5. Drabbade brottet polisen eller någon vi känner?
  6. Ok, det verkar som någon upptäckt att brottet rapporterats, kan vi “utreda” och sedan lägga ner det eftersom vi inte har fått in några bevis?
  7. Kan vi ta de bevis vi fått i knät och slarva bort dem på posten?
  8. osv osv…

  Polisen behöver göras om helt, med helt andra värderingar. Polisen är till för att lösa och förebygga brott. Dvs alla brott mot lagen, och inte bara de som de själva tycker är enkla att lösa. Att brott preskriberas är helt fel och att utrdeningar läggs ner borde vara olagligt också. Alla medborgare har rätt till att polisen försöker lösa de brott som förekommer.

 2. Jon, varför publicerar du inte din hemadress här så att alla klottrare vet var det är riskfritt att förstöra andras egendom? För du kommer väl inte att polisanmäla skadegörelse som begåtts mot dig?

Kommentarer är stängda.