Ytterligare en bisarr ståndpunkt hos Odell

Ytterligare en en bisarr ståndpunkt från konstnärskolletivet på Konstfack är tron på sig själva som samhällskritikens allra sista utpost.

När stat och lagar oss förtrycka är det till sist bara den ensamma hjältinnan som kan rädda oss. Hon är vårt samvete, vår sanningssägare, vårt allra yttersta hopp i en förljugen värld. Konstfackstudenten Anna Odell skriver på Newsmill:

Jag som konstnär kan ibland vara beredd att röra mig i de moraliska och etiska gränstrakterna, för att det ibland är det enda sättet att rikta uppmärksamhet mot saker som är problematiska i samhället. Om inte konstnären kan göra det – vem ska i så fall göra det?

Jaha, så det är alltså konstnärer som brukar vara de modiga dissidenterna? Men hjälp. Vad tror dessa människor om sig själva?

Obehagliga men nytta sanningssägare är oftast politiker, journalister, författare eller advokater. Jag kan inte komma på namnet på en enda bildkonstnär som utmanat något förtryck någon gång.

Gissa förresten vems fel Anna Odell tycker allt är? Alliansens. Överraskad? Inte jag. Det är alltid borgarnas fel när konstnärer gör knäppa saker.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Ytterligare en bisarr ståndpunkt hos Odell”

  1. Nja, rebeller ute i skogen är väl de enda riktiga sanningsägarna ;)

    Kan vi inte göra en enda stor installation av konstfack och efter den trolla bort dom bara!

  2. Jag kan inte komma på namnet på en enda bildkonstnär som utmanat något förtryck någon gång.”

    “Goya (El tres de Mayo) och Picasso (Guernica)t.ex. är två konstnärer som osökt infinner sig minnet.

    Kurt Westergaard är en modernare bildkonstnär som utmanat makten – och fått lida rejält för det.

    Anna Odell däremot är bara en symbol för Konstfacks förfall. Från att kunnat berömma sig av elever som t.ex. Märta Mås-Fjetterström till bli en tummelplats för navelskådande narcissister är verkligen en tragik för svensk konstutbildning.

Kommentarer är stängda.