Vad är ett kärleksbarn?

Tydligen är det en riksnyhet att dokusåpakändisen Linda Rosing, känd för att ha haft sex i TV, är gravid. Hon väntar enligt Aftonbladets reporter Helena Trus ett “kärleksbarn”.

Nu undrar jag, vad är ett kärleksbarn? Hur skiljer det sig från andra barn? Är jag också ett kärleksbarn? Är det bra eller dåligt att vara ett kärleksbarn? Jag tror att jag ska höra efter med mina föräldrar för att se om jag möjligen också är ett kärleksbarn.

Det flesta barn kommer till som ett resultat av kärlek så man kan ju tänka sig att alla barn är det. Men då förlorar begreppet sin mening eftersom man då lika gärna kan tala om barn isället.

Jag tar gärna emot förklaringar till begreppet kärleksbarn. Skriv i kommentarsrutan.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Vad är ett kärleksbarn?”

  1. Hmmm, jag vägrar att fuska genom att titta i ordbok, men jag är rätt säker på att kärleksbarn åtminstone ursprungligen var födda utom äktenskapet. Låter onekligen trevligare än horunge, inte sant? Idag tror jag enda kravet är att det ska vara oplanerat (och i kvällspressen tror jag inte ens det behöver vara det).

    Inom parentes, sedan: Huruvida de flesta barn kommer till som ett resultat av kärlek är en empirisk fråga. Vi kan hoppas att så är fallet, och vi kan önska att så alltid vore fallet, men historiskt sett tror jag dessvärre det är ganska ovanligt.

Kommentarer är stängda.