För er som tycker att Sverige ska dra sig ur Afghanistan

För er som tycker att Sverige ska dra sig ur Afghanistan kommer här ett litet klipp från Wall Street Journal som berättar om en händelse från i december förra året.

Upprinnelsen är en konflikt mellan de amerikanska styrkorna och ett antal byar i Zabul-provinsen, ett område som är mitt i dragkampen mellan Natostyrkorna och talibanerna. Bråket handlar om att amerikanerna tagit land i anspråk. I en by vågade man ta ställning för amerikanerna:

Just one village, Bao Kala, spoke in support of the expansion, an act defying the Taliban. One night last fall, Taliban militants burst into the home of a Bao Kala elder and schoolteacher, Bismillah Amin, 42. They frog-marched him barefoot for more than a mile to a gathering of armed fighters, who ordered him to stop teaching. To reinforce the warning, they sliced off his left ear.

Så ser situationen ut i södra Afghanistan. Den här skolläraren hade tur, eftersom han fick behålla livet. Vad tror ni händer i samma stund Natostyrkorna drar sig tillbaka?

_______________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: