Som den fejkade kd-bloggen fast på riktigt

Diskussionen om den fejkade kd-bloggen har fått stort utrymme i media. Men verkligheten ligger inte långt efter. Åtminstone en riksdagsledamot skriver faktiskt inlägg som man undrar om de är sanna. Naturligtvis är det vår vän Carina Hägg (s) jag talar om.

Carina Hägg har ingen blogg. Hon använder istället frågeinstitutet i riksdagen. Under innevarande riksdagsår (08/09) har hon kommit in med 56 frågor, hittills. Det är mer än en i veckan. Det normala är att en ledamot kommer in med kanske 3-4 frågor under ett helt år.

Nu senast har Hägg kommit på att det är ett problem att EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso är katolik. Han sägs ha någon slags koppling till den kyrkliga orden Opus Dei, och som alla vet som har läst Da Vinci-koden är detta en ond organisation som mördar alla som vill avslöja deras hemligheter. Hägg frågar EU-minister Cecilia Malmström:

Det ifrågasätts om den nuvarande ordföranden i EU-kommissionen José Manuel Barroso ska få förnyat förtroende. Det är ett viktigt uppdrag för oss som medlemsland i EU men också för medborgarna inom unionen. Därtill sträcker sig möjligheter till införande till andra delar av världen. Det kräver såväl granskning som öppenhet inför tillsättandet. Men statsminister Fredrik Reinfeldt har redan uttalat att EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso ska väljas om för fem år till. Så jag förutsätter att Barrosos kopplingar till Opus Dei snarast klarläggs genom regeringens försorg. Förtroendet för EU, demokrati och kvinnors rättigheter kräver transparens om vem som ingår i EU:s yttersta maktsfär. Frågan är vad regeringen kommer att vidta för att synliggöra José Manuel Barrosos kopplingar till Opus Dei.

Så skriver en högst verklig riksdagsledamot. “Därtill sträcker sig möjligheter till införande till andra delar av världen.” Vad menas? Tillhör inte också Barroso EU:s innersta maktsfär och inte dess yttersta, med tanke på att han är ordförande för kommissionen?

Jag har tidigare skrivit om Häggs konstiga frågor. Och den som själv läser vidare på riksdagens hemsida kan se att det här inte är ett undantag. Vad sägs exempelvis om den här godbiten apropå att Island infört förbud mot sexhandel enligt svensk förebild?

På vilket sätt har ministern verkat för att Sverige sökt samverkan med Island för att våra tre länder gemensamt ska samverka för sexköpslagens befästande och spridning?

Det tredje landet är Norge, om någon undrar. Den här formuleringen är också ganska rolig, apropå sexköp i Danmark:

Vilket initiativ har ministern tagit för att i samverkan med länder inom Nordiska rådet tydliggöra danska regeringens ansvar för att flickor och kvinnor kan utnyttjas i sexhandel i Danmark?

Vi får hoppas att ministern, i det här fallet Nyamko Sabuni, inte gjort någonting, såvida vi inte stryker ordet “kan” i meningen och ersätter det med “inte ska kunna”. Och vad betyder den här meningen, apropå etiopiska flyktningars situation inom EU?

Att såväl kunskap som beslut bygger på aktuell information är viktigt för tilltron till myndigheter och domstolens handläggning generellt.

Som sagt. Det här är alltså inte påhittat av mig. Det är inte satir. Det är taget direkt ur verkligheten. Carina Hägg socialdemokratisk riksdagsledamot från Jönköpings län.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Som den fejkade kd-bloggen fast på riktigt”

  1. “Därtill sträcker sig möjligheter till införande till andra delar av världen.” – Detta skulle mycket väl kunna komma från någon annan text och av misstag ha klippts in i det aktuella dokumentet. Det kan också vara något som blivit kvar från en tidigare version som skrivits om till den aktuella.

  2. Hihi, det är speciellt roligt det där med Opus Dei. På något vis får Carina mig att känna att t.o.m. jag med min begränsade kunskap och snäva perspektiv skulle kunna bli riksdagspolitiker. Krävs det inte mer menar jag…

  3. Den här tycker jag var rolig.

    Djur i krig av Carina Hägg
    “Krigets effekter är negativa för människor, fasansfulla erfarenheter som gör att människor ska sättas först. Vad vi inte alltid funderar över är att krig även har negativa effekter för djur. Under Vietnamkriget besprutades regnskogarna med växtgifter och syftet var att beröva vietnameserna deras gömställen. Krig innebär även att djur drabbas. Tamboskap och husdjur lämnas när människor flyr. Vilda djur drabbas på många sätt, som av minor och djurplågeri, och utrotningshotade arter far mycket illa. Djurs situation har fått allt större plats i den offentliga diskussionen. Det är angeläget för oss att vi också tar initiativ till en dialog om hur krigs effekter på djurlivet kan belysas. Det är angeläget att även djurens situation blir en del av fredsarbetet.

    Jag vill därför fråga utrikesministern om han avser att ta initiativ till en dialog för att åtgärder om krigs effekter på djur ska komma till stånd.”

Kommentarer är stängda.