Piratpartiet – partiet för dig som är för lat för att tänka

Nu har jag läst på om Piratpartiets EU-politik. Det gick fort. Det finns nämligen ingen. Så praktiskt, ett parti utan politik. Passar bra för alla som är för lata för att läsa på om vad EU-valet handlar om.

Partiet har inget program, utan en “strategi”. Strategin går ut på att komma med i antingen den gröna partigruppen i parlamentet eller den liberala. Piratpartiet har inte bestämt sig än. Sen ska man rösta som alla andra i gruppen. Antingen röstar man alltså som miljöpartiet i alla frågor eller som folkpartiet. Smart va?

I frågor som brottsbekämpning, klimatförändringar, tull på jordbruksvaror från fattiga Afrika, den gemensamma försvars- och säkerhetspolitiken, arbetsrättslagstiftningen m.m. har partiet ingen åsikt. Men man kommer ändå att vara med och rösta i de frågorna, antingen med miljöpartiet eller folkpartiet.

Är du en av dem som tycker att det är jobbigt att bestämma sig för hur du ska rösta? I så fall rekommenderar jag Piratpartiet. Piratpartiet har nämligen inte heller bestämt sig. Är du för lat för att läsa på? Oroa dig inte. Det är Piratpartiet också. Kan du inte se någon skillnad mellan miljöpartiet och folkpartiet? Ta’t lugnt. Det kan inte Piratpartiet heller.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

14 reaktioner till “Piratpartiet – partiet för dig som är för lat för att tänka”

 1. Det handlar inte om att inte bry sig, det handlar om prioriteringar. Googla gärna “det brinner i trapphuset” för en träffande beskrivning av läget.

 2. Det är ingen hemlighet att Piratpartiet har medlemmar från hela höger-vänsterskalan. Vilket får den roliga effekten att vänsterfolk gärna kallar PP borgare, och högerfolk kallar dem kommunister

  Angående Attac; Om en medlem donerar delar av sin privata lön till en partipolitiskt obunden organisation så är det väl deras ensak. I vilket fall är det inte samma sak som att “Piratpartiet” donerar pengar.

 3. Påståendet att man måste rösta på Piratpartiet eftersom “det brinner i trapphuset” är fånig. Att få göra piratkopior av Hollywoodfilmer är inte en fråga där människors liv står på spel.

  Människohandel är en fråga om liv och död, på riktigt. I den frågan, och många andra, har inte Piratpartiet någon åsikt.

 4. Jag skulle aldrig rösta på en person som tänker skänka en del av sin lön, betald med mina skattemedel, till Attac. Och jag tror att många unga borgerliga väljare, som funderar på att rösta på Piratpartiet, kommer att tänka om, när de förstår vad de är på väg att göra.

 5. Jag håller helt med dig, Stefan. Piratpartiet har ingen politik i frågor som inte rör integritet, Internet och liknande frågor. Där har i och för sig EU en hel del att säga till om, så för dem som håller dessa frågor för viktigast kan Piratpartiet vara ett alternativ. Men inte för dem som vill ha representanter med en helhetssyn. Och det vill nog de flesta av oss.

  Jag lyssnade på en debatt mellan Carl Schlyter (MP) och Mattias Bjärnemalm (PP) häromveckan. Just om integritet, Ipred, Acta, Internet och sådan handlade det (min tolkning) om gradskillnader. Men Piratpartiet kommer nog inte att KUNNA gå med i den Gröna gruppen (om de kommer in, vill säga). För i så fall skulle de behöva skriva under på ett gemensamt program där huvudpunkterna är miljön, klimatet och liknande gröna frågor.

  Jag tror det är troligare att de till slut hamnar i den Oberoende gruppen. Med Le Pen och liknande mörkermänniskor…

 6. Stefan: Har läst mycket du har skrivit och tyckt det varit bra, här har du dock gjort ett rejält bottennapp!

  Detta inlägg av Hax beskriver ganska bra hur fel du har. HAX: Att göra skillnad i Europaparlamentet

  Kort, anser du att något av detta är små saker i EU?
  “Bono-rapporten, bloggreglering, förlängning av upphovsrätten, Lambridinis-rapporten och så telekompaketet”

 7. Peder,

  Bloggregleringen är ett bra exempel på något av det mest korkade förslag jag har läst. Den kandidat jag lägger min röst på, Hans Wallmark, kommer att arbeta mot idiotier som dessa. Men till skillnad från piratpartiets ledamöter kan jag lita på honom i alla andra frågor också. Han tar ett helhetsansvar. Det gör inte pp. Piratpartiet kommer att rösta som antingen mp eller fp. Den som röstar på pp vet alltså inte vad han röstar på.

 8. Stefan: Om din kandidat säger att han kommer att ta sig an allt så antingen ljuger han eller så kommer han att göra ett mediokert jobb.

  Själv tycker jag det är ärligare att säga att på dessa områden kommer vi att ge allt och det övriga låter vi bli.

  Och för mig och förhoppningsvis en massa fler så anser vi att dessa områden överskuggar allt det andra, vi vill ha max kraft på dessa områden, så istället för att kalla oss lata när vi har gjort ett överlagt val så vänligen respektera våra åsikter istället, det vinner du mer på för nu lyser det bara igenom av desperation från er sida (er som i de vanliga partierna som har gjort skit att PP behövs).

 9. Jag hyser respekt för dig som person, Peder, men inte dina åsikter. Ett ensidigt fokus på bara internetfrågor är oansvarigt. Har du gjort ett väl övervägt val är du inte lat, men oansvarig, eftersom du inte vill ta ställning till vilken politiken bör vara på alla andra frågor, varav några handlar om liv och död, vilket fildelningsfrågorna inte gör.

 10. Som person som levt ett onlineliv sedan jag började med BBS’er och Fidonet ’86 förstår jag att du inte förstår vilket intrång i den personliga svären den nya ordningen för internet och allt elektroniskt är.

  Själv anser jag det verkligen är oansvarigt att tro att vår frihet till tankar och åsikter är underordnad de övriga frågorna, om vi inte är fria i tanken spelar det ingen roll hur fritt vi får röra oss annars. Därför hoppas jag att en röst PP kan leda till att vi slipper en modern global variant av Panopticon.

  Till sist, det är lite större än fildelning!

 11. Glömde tillägga att jag hoppas M, C och Fp gör ett bra EU val så ni kan ta hand om de andra frågorna… ;-)

Kommentarer är stängda.