S går från 41,9 till 29,7 procent i Malmö

I SCB:s opinionsundersökning som kom idag går det starkt framåt för moderaterna. SCB gissar att moderaterna skulle få omkring 29 procent av rösterna om det hade varit riksdagsval idag. I själva sympatiundersökningen, vilket parti väljarna tycker är bäst, går det ännu bättre. Där får moderaterna 31 procent.

Även för oss i Uppsala län går det framåt, med stormsteg. På frågan om vilket parti väljarna tycker är bäst svarar 34 procent moderaterna. Det är en uppgång från november på 8 procentenheter! Samtidigt tappar sossarna i länet 10 procentenheter och landar på 30,5 procent. Vi moderater är därmed just nu vara länets mest omtyckta parti.

Men det ska noteras att siffrorna är mycket osäkra. Antalet svarande i undersökningen för länets del är bara 197 personer, vilket ger siffrorna en felmarginal på plus/minus 6 procentenheter. Partisympati är inte heller detsamma som röstningsintention.

Hur som helst är det roligt att se att det går framåt för oss och att sossarnas tillbakagång står sig. Partiet går tillbaka i nästan alla valkretsar med stora tapp uppe i norr, märkligt nog. Största raset hittar man i Malmö kommun. S går från 41,9 procent i november till 29,7 i maj. Med tanke på den stora genomklappningen i Stockholm i EU-valet undrar man vad det är som pågår. Håller sossarna på att tappa greppet om storstäderna?

______________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: