Varför vill opinionen inte vända för centern?

Centerns reella inbrytning i städerna kommer alltså att dröja, om den alls kommer. Att man allt oftare självt kommit att kalla sig liberalt hjälper inte. Frågan är därför om inte centern istället för att låtsas vara ett storstadsparti erkände var det har sina rötter. Många som är stadsbor idag är före detta landsbygdsbor, och skäms inte för det. Banden till hembygden är starka. Mycket talar för att det är denna kvardröjande känsla av att fortfarande vara landsbygdsbor som gjort att partiet alls kunnat överleva.

www.smp.se/ledare

Dela med andra:

En kommentar till “Varför vill opinionen inte vända för centern?”

  1. Jag tror att grejen är att de bredare folklagren inte kan relatera till Stureplanscentern; den gruppen har helt enkelt fått för stort genomslag i media och det skadar centern. Fredrik Federley i alla ära, men han är knappast den kille som den valige killen eller tjejen ute i landet kan relatera till. Dessutom är det ju så att nu när centern inte längre är en potentiell borgerlig quisling så attraherar de färre högersossar.

Kommentarer är stängda.