Onsdagens knäppaste nyhet

Onsdagens knäppaste nyhet måste ändå vara Arne Weises kritik av regeringens planer på att låta utreda skyddsjakt på herrelösa katter. Det är “omänskligt”, säger han till Expressen.

Hur kom denna nyhet alls till? Det kan inte komma som någon överraskning att herrelösa katter har blivit ett problem på vissa håll i landet. Uppenbarligen klarar sig katter i vårt klimat även vintertid. Jag är inte rätta personen att avgöra om deras inverkan på djurlivet är skadligt eller inte. Katter är ju bra på att hålla undan möss och kattbajs i barnens sandlådor är ett litet problem.

Att det skulle vara värre att skyddsjaga katter än räv, mård, fiskmås, ekorre, vildsvin eller mufflonfår förstår jag dock inte. Eller är det så att det finns djur som det är mänskligt att jaga och andra omänskligt?

Den stora frågan är dock: Vad tusan har Arne Weise med saken att göra? Jag kan förstå att de stackars reportrarna på Expressen behövde någon som var emot regeringens planer för att få den rätta dramaturgin, men Arne Weise?

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: