Letterman trampar i klaveret

Som bekant har Sarah Palin, guvernör i Alska och vice presidentkandidat för republikanerna i presidentvalet i USA, meddelat sin avgång. Skälet som angivits är att hon inte orkar med hetsen i media. Intressant för en svensk publik kan det därför vara att veta att den även i Sverige folkkäre David Letterman var med och trampade i klaveret.

Letterman är rolig och har väl aldrig någonsin egentligen hävt ur sig ett skämt som verkligen är sårande. Kanske inte i det här fallet heller. Men om jag förstått saken rätt är frågan om medias behandling av Palin infekterad. Hon kom egentligen aldrig till tals ordentligt i valrörelsen när McCains kampanj bröt ihop. Direkt efter fanns det också folk ur McCains stab som försökte skylla förlusten på henne och spred ut illasinnade rykten, om att hon skulle ha trott att Afrika var ett land, eller hur det nu var.

På Youtube ligger nu Lettermans ursäkt, och den är värd att ta del av. Mycket välbalanserat, med tanke på att familjen Palin också överreagerat. Familjen Palin har dock en poäng i att det inte är särskilt klädsamt av en gubbe, och Letterman är en gubbe även fast han är trevlig, att dra skämt om tonåringar som blir på smällen. Jag blir inte upprörd av den sortens skämt, men misstänker att det finns en skillnad mellan män och kvinnor på den här punkten.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: