Kanske folk vill ha sina könsroller kvar

Marcus Riding ropar ut sin frustration på DN Debatt idag. De “förlegade” könsrollerna vill inte försvinna!

Varför tar vi inte tillfället i akt och börjar påverka och förändra könsstereotyper i samhället? Varför gör vi inget konstruktivt av det enorma offentliga rum som vi har? I dag har alla möjlighet att skriva offentlig dagbok, men tyvärr är det alldeles för få som ser sitt ansvar, sin del och tar sig själva och sina ord på allvar.

Varför är det ingen som gör något? Kanske svaret är så enkelt att det beror på att det inte finns någon som vill.

Ridning är ett typexempel på den typ av debattör som Göran Hägglund träffande kritiserade i sitt Almedalstal. Han är en så kallad kulturradikal person som tycker att vanligt folk, som beter sig helt vanligt, är dåliga, småkorkade och därför i behov av uppläxning. Folk cementerar de förlegade könsrollerna “i förbifarten”, skriver han. De förstår inte vad de gör. Hade de förstått hade de tänkt som Riding.

En bekant till mig som fick sin första dotter för en dryg månad sedan satte en rosa rosett i håret på henne bara efter någon vecka. Det finns de som kommer att bevara de förlegade könsrollerna med flit.

Stort tack till DN Debatt, måste det tilläggas, som uppenbarligen låtit en debattör utan koppling till någon organisation eller myndighet, ja inte ens med professors titel, skriva på sidan. Det kan inte ha hänt på flera år.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Kanske folk vill ha sina könsroller kvar”

  1. Ja, hon hade tillräckligt med hår för detta – redan på henne 5-dagarskontroll!
    Hon var sååå söt!

Kommentarer är stängda.