Hur länge blir Åsa Linderborg kvar på Aftonbladet?

Jag läser bara Aftonbladets kultursida när den publicerar dumheter som sprids som ringar på vattnet. Alltså var jag tvungen att göra det nu. Herregud! Hur kan en judisk illegal organhandlare i New Jersey bli ett 20-tal rabbiner inbegripna i en konspiration av organstöld ledd av israeliska armén?

Egentligen borde måndagens artikel om påstådda organstölder i Palestina passerat med pinsam tystnad. Nu reagerade dock Israels regering kraftigt, och då blir det naturligtvis en nyhet. Ändå är det hela pinsamt – för Aftonbladet.

Donald Broströms artikel som anklagar Israeliska armén för att mörda och plundra palestinier på organ för transplantation innehåller ingenting av substans. Den händelse som refereras till skulle ha inträffat 1992. Något bevis för organstöld presenteras inte. Bara 17 år gamla påståenden. En “världsunik” bild presenteras av ett lik som sprättats upp och sytts igen. Men det är ju först inuti en kropp man kan se om ett organ saknas eller inte. Bilden visar inte att någon njure eller något annat organ saknas. Hur kan någon tro det?

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg försvarar publiceringen av artikeln med att ryktena om organhandeln är värda att ta på allvar och utreda. Men varför det? Det rör sig ju om 17 år gamla rykten. Hur många andra skrönor om judar är det också journalistiskt viktigt att utreda? Ska journalister börja leta efter försvunna kristna spädbarn också?

Att Linderborg tror på de antisemitiska spökhistorierna bekräftas också av en annan pinsam detalj. Hon skriver att ett 20-tal rabbiner varit inblandade i organhandelskandalen i New Jersey, som uppdagades nu i juli.

Mig veterligen var det fem rabbiner som greps av polisen. Hur blev fem tjugo? Dessutom är det bara en person som ägnat sig åt organhandel och han är inte rabbin. Det är i alla fall vad jag kan utläsa av New York Times, som jag tror har bra mycket bättre koll på läget än Aftonbladet.

Nu undrar jag hur länge Linderborg kan vara kvar på Aftonbladet som kulturchef. Är det här den typ av kulturjournalistik som Sveriges mest lästa tidning tänker hålla sig med? Faktum är att det hela är så pinsamt att frågan borde gå vidare till ägaren LO. Tror också LO på Åsa Linderborgs konspirationsteorier om judar som mördar palestinier för att stjäla deras njurar?

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

7 reaktioner till “Hur länge blir Åsa Linderborg kvar på Aftonbladet?”

 1. Israel, inkl judiska israeler och dess fanklubb, har inte för vana att bry sig om några andra människor än judar. Detta gör det befogat att ifrågasätta varför så många palestinier, som mördas av Israles armé, obduceras. Att transportera och obdusera palestinier är inte gratis, och som skrivet; Israel brukar inte kosta på andra folk något.

  Så, Stefan Olsson, vad är din tes angående orsaken till det flitiga obducerandet av dödade palestiner???

 2. Det är väl bara att utreda vilket som är sanning eller inte. Den Israeliska armén får väl säga sitt och därmed är saken på väg att klaras upp. varför obducerar man Palestinier? Tar man lika väl hand om palestiniera som skottskadats men ännu ej dött?

 3. – Vi borde utreda huruvida Åsa Linderborg har döda spädbarn nedgrävda i trädgården.
  – Det kan hon väl inte ha. Det tror jag inte på.
  – Jaså, inte. I så fall är det väl lika bra att vi reder ut saken, så får hon en chans att säga sitt också.

 4. Mm, ”guilt by association” kallas det. Om man kastar en massa skit på den man hatar, i det här fallet judarna och staten Israel, kommer lite förr eller senare att fastna. Det är bara det att dyngan är en lögn från början till slut.

  Ja, det är antisemitism, och ja, jag är rädd att de som kastar är ungefär lika bruna som någonsin någon antisemit under andra världskriget.

Kommentarer är stängda.