När ska sanningen om Götblad fram?

Jag är inte konspiratoriskt lagd. Men Carin Götblad har en byk otvättad, som få verkar bry sig om. Till skillnad från de amsagor som Aftonbladets kultursida sprider finns det en trave bevis. Läs min recension av Dick Sundevalls bok om polisens hemlige agent Peter Rätz:

Sundevall kan övertygande visa att ingen mindre än nuvarande länspolismästaren i Stockholms län Carin Götblad varit höggradigt inblandad i en av de mer märkliga brottsprovokationerna som genomfördes i Visby 2000 när hon var länspolismästare på Gotland. Ett fall som slutade med att en person dömdes för köp av narkotika, trots att han egentligen var säljaren!

Recensionen finns på Svensk Tidskrifts hemsida: www.svensktidskrift.se.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “När ska sanningen om Götblad fram?”

  1. Götblad har tyvärr återfått titeln länspolismästare på Gotland.
    När jag läste rubriken på bloggartikeln så trodde jag den skulle handla om när Götblad lät efterforska en källa, vilket är brottsligt. Nu minns jag inte riktigt vad källan hade avslöjat för media, men det var negativt för Götblad, vilket föranledde att hon lät efterforska vem som läckt.
    Eftersom brottet mot medelarfriheten utreddes av polis och åklagare, och Götblad sade sig vara oskyldig, dvs hade inte efterforskat källan, så lades utredningen ner. Precis som i det fall du skriver om. Så kan det gå…

Kommentarer är stängda.