Varför ska inte Sahlin få bli bjuden på något?

Hur larvig är inte kritiken mot att Mona Sahlin åker till Mallorca på ett 50-årskalas? Det här är en variant på samma tema som hetsen mot Wanja Lundby-Wedin. Många sossar tror om sig själva att de är mer moraliska än andra. En god sosse lever inte i lyx, tar inte ut höga styrelsearvoden, delar inte ut miljonbonusar osv. Men sossar är vanliga människor.

Jag är inte förvånad att kvällspressen gör en stor grej av det här. Den älskar ju “skandaler” och varför då inte spela på myten om socialdemokraten som ett helgon. Däremot förstår jag inte hur myten i sig kan ha en så stark ställning inom sosseriet.

Att det är en myt är i alla fall självklart. Vem skulle tacka nej till att bli bjuden på 50-årsfest på Mallorca? Knappast någon. Nu råkar Sahlin vara kompis med Michael Bindefeld vars fest det handlar om. Ska hon sitta hemma bara för att hennes partikompisar inte kan unna henne lite vardagslyx som de själva inte skulle tacka nej till?

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Varför ska inte Sahlin få bli bjuden på något?”

  1. Jag tror att det handlar om sossarnas självbild. Alltid på de svagas sida, alltid till storms mot de besuttna, rättvisa först och “alla skall med”. Naturligtvis var det länge sedan allt detta ägde något reellt innehåll – om det någonsin gjort det. Men Palmes moraliska klocka ringer hårt inom partiet. Att han gick i demonstrationståg med massmördare och demokratiföraktare vad det liksom ingen som brydde sig om. Det är ju samma sak idag. Sossarna går ju till val tillsammans med kommunisterna, Ohly betecknade sig som leninist till bara för några år sedan. Så vad det egentligen handlar om är makt, som det väl egentligen alltid gjort för sossarna. Det är detta som myten ska skyla över. Och media står naturligtvis gärna för understödet. Myten måste stärkas på sanningens bekostnad. Men vem bryr sig om heder när man kan få ett scoop?

Kommentarer är stängda.