Jag skriver på Newsmill om Systembolaget

Systembolaget har försämrat servicen uppe i norra Dalarna, i Särna och Idre. Leveranstiderna har mer än fördubblats. Bofasta och turister klagar, men Systemet vill inte lyssna. Jag har skrivit om problemet på Newsmill i hopp om att artikeln ska få spridning. Kanske det finns fler byar ute i landet som Systembolaget inte heller bryr sig om.

Det har påpekats att under turistsäsongen, såväl sommar som vinter, tiofaldigas befolkningen. Då finns det upp till 20 000 invånare, vilket borde vara mer än tillräckligt för att få en egen butik. Men Systembolaget har som policy att det bara ska finnas en butik per kommun (Dalarnas Tidningar 090721) och Idre och Särna tillhör Älvdalens kommun där det som sagt redan finns en butik. Att Älvdalens kommun råkar vara en glesbygdskommun med långa avstånd verkar inte spela någon roll.

Läs hela artikeln på Newsmill:
http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/18/avveckla-systembolaget-glesbygdens-skull

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: