Ny FOI-rapport om talibanerna i Afghanistan

Äntligen är jag klar med min talibanstudie på jobbet. Den går tyvärr inte att ladda ned från FOI:s hemsida, därför lägger jag den här. Det är en offentlig handling.

Rapporten handlar om hearts and minds-problematiken i Afghanistan. Kriget går ju som bekant inte så bra. Jag har därför för Försvarsdepartementets räkning gått igenom vad forskningen säger om problemet med att många afghaner frivilligt samarbetar med de egentligen rätt så impopulära talibanerna. Rapporten diskuterar också “counterinsurgency” (upprorsbekämpning) och opinionsbildningens betydelse i kriget. Därtill innehåller rapporten också en enkel bakgrundsbeskrivning som förklarar varför situationen är precis så krånglig som den verkar.

Länk till rapporten:
Kampen om “hearts and minds” i Afghanistan

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Ny FOI-rapport om talibanerna i Afghanistan”

  1. Ang.Talibanstudien.
    Intressant läsning! Jag tror att om Afganerna ska få förtroende för sin egen regering måste man i första hand visa det i handling än i propagandakriget. Varför satsar man inte än mer pengar på vägar, brunnar,moderna jordbruksredskap, skolor, lekplatser, traktorer, boskap, hästar,oxar,attningsanläggningaretc.
    Låt allt detta kanaliseras via den lokala ledningen och via regeringen i Kabul så stärks förtroendet för dem.

Kommentarer är stängda.