Sverigedemokraterna partiet för de lättkränkta

Det förvånar mig hur lättkränkta Sverigedemokrater är. Det är många i vårt samhälle som känner sig kränkta för allt möjligt. SD:s anhängare verkar inte vara något undantag.

Min artikel på Aftonbladets hemsida och mitt förra blogginlägg togs emot med starka reaktioner. Jag kritiserade partiet för att ha plockat upp naziinfluerad 30-tals retorik. Som med alla andra debattinlägg kan min uppfattning kritiseras. Några företrädare för SD har också kommit med sakliga motargument.

De allra flesta, såväl på min blogg som på AB:s hemsida, har dock brustit ut i något som närmast kan beskrivas som gråtattacker. Jag sägs vara en representant för det förtryckande etablissemanget som ger sig på stackars lilla oskyldiga Sverigedemokraterna.

Reaktionen påminner om dem som tycker att de är “strukturellt förtryckta”. Som bekant finns det invandrare som påstår sig vara utsatta för “strukturell rasism”, och feminister som klagar över det ständigt närvarande patriarkatet. Sverigedemokraterna har sin egen variant av detta, “etablissemanget”.

All kritik av partiet uppfattas därför som kränkande. Den sjuka kulturen av “först kränkt vinner” florerar uppenbarligen även hos Sverigedemokraterna. Så fort man säger något kritiskt börjar de darra på underläppen.

Partiet borde ta sig samman om det ska delta i den normala politiska debatten. Det finns ju en ganska självklar anledning till det är hårt ansatt. Nästan ingen håller med om dess politik. Partiet har ungefär 2 procent av rösterna. Det betyder att 98 procent har en annan politisk uppfattning. Då är det väl inte så märkligt att partiet får mycket kritik.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Sverigedemokraterna partiet för de lättkränkta”

 1. “Nästan ingen håller med om dess politik. Partiet har ungefär 2 procent av rösterna. Det betyder att 98 procent har en annan politisk uppfattning. Då är det väl inte så märkligt att partiet får mycket kritik.”

  Vad gäller partiets profilfråga, invandringspolitiken, så har partiet utan tvekan ett betydande stöd. Enligt en undersökning anger 11 % av väljarna att SD har de bästa idéerna vad gäller invandring. Bara sossarna slår denna siffra, men då ska man betänka att deras väljarstöd är betydligt högre än den andel av väljarna som tycker att de har de bästa idéerna på det området. SD fick för övrigt nästan 3 % av rösterna i det senaste riksdagsvalet och enligt opinionsmätningarna nu snittar partiet kring 4 %, och det trots att partiet är grovt underskattat i dessa.

 2. Vi får väl också se om Åkesson eller Karlsson får replikera på ditt inlägg i Aftonbladet. Jag kommer ihåg att liknande anklagelser fick stå helt oemotsagda på DN Debatt. Då handlade det om några forskare som på uppdrag av ett statligt verk (!) hade granskat SD. Det utmynnade alltså i ett debattinlägg på DN Debatt där det påstods att “Nazismens rasistiska retorik präglar Sverigedemokraterna”. SD:s partiledare försökte replikera men nekades.

  http://www.dn.se/opinion/debatt/nazismens-rasistiska-retorik-praglar-sverigedemokraterna-1.569034

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2006/07/21/genmale_vagras_av_dn

 3. Sverigedemokraterna fick 2,93 procent i valet, vilket borde avrundas till 3 och inte 2, som jag gjorde. Ber om ursäkt för det. Det är alltså “bara” 97, och inte 98, procent av väljarna som tycker SD är skräp.

  I övrigt tror jag inte på att 11 procent stöder SD:s invandringspolitik. Finns det en källa på det? Om inte, så är det ju bara påhitt.

 4. “Det är alltså “bara” 97, och inte 98, procent av väljarna som tycker SD är skräp.”

  Du får väl ge dig till tåls tills riksdagsvalet 2010 avgjorts om du inte tycker att SD:s väljarstöd är så imponerande. Det kan ju trots allt vara ett riksdagsinträde för SD med vågmästarroll som räddar alliansen kvar vid makten.

  “I övrigt tror jag inte på att 11 procent stöder SD:s invandringspolitik. Finns det en källa på det?”

  Givetvis. Tror du att jag sitter och hittar på saker?

  http://privat.bahnhof.se/wb492673/3%20Main%20frame%20Synovate.html#Flyktingpolitik

  http://www.dn.se/polopoly_fs/1.936097!Sd.pdf

Kommentarer är stängda.