Anti-kommunismens historia är också värd att berätta

Igår publicerade Smålandsposten en krönika av mig om Forum för levande historia. Jag besökte utställningen förra veckan. Ett av mina intryck är att det kanske nu också är hög tid att berätta historien om dem som med förnuftet i behåll aldrig trodde på lögnerna om Pol Pots drömrike.

På 1970-talet fanns också många som inte trodde på lögnerna om Pol Pots drömland, trots att såväl riksdagsledamöter, biskopar, liberala ledarskribenter, producenter på SVT, diplomater och många andra inflytelserika personer sjöng med i kören. Envist höll de fast vid att kommunismen som sådan var ond. Hur tänkte de när det blåste som värst?

Läs hela krönikan på smp.se:
Förnuftets historia värd uppmärksamhet

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: