Miljöpartiet: Sverige har internflyktningar

Internflyktingar kallar man de människor som tvingas fly inom sitt eget land på grund av inbördeskrig. De får inte samma uppmärksamhet som de som flyr över gränsen till ett annat land, men lider lika mycket som alla andra flyktingar. Nu har miljöpartiet kommit på att också Sverige har internflyktningar:

Alltför många individer är i dag interna flyktingar i vårt land på grund av det hot mot hälsan de upplever hänger samman med ökat inslag av elektrifiering av miljön.

Citatet kommer ur en ny partimotion:
http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GX02Xmp305

Visst, det kan finnas skäl att forska om hälsofrågor kopplat till elektromagnetisk strålning. Frågan om elektromagnetisk strålning kan orsaka cancer eller inte är ju inte utredd ordentligt ännu. Men el-allergi är högst tveksamt om det alls finns annat än som inbillning. I sin motion blandar dock mp ihop all “el-relaterad ohälsa” i en enda klump. Cancer och inbillningssjuka behandlas som om det vore samma sak.

Att kalla el-allergiker för “internflyktningar” är dock ett svårslaget rekord i politiskt tönteri. Är detta vad som ska bli s+mp+v-regeringens politik?

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Miljöpartiet: Sverige har internflyktningar”

  1. Hmm,det är så lätt att gå på och håna en liten grupp människor. Men en el-relaterad rädsla finns där. Om den är inbillad eller inte,befogad eller inte,ja,därom tvista de lärde!

Kommentarer är stängda.