Aftonbladet utpekat som antisemitisk i Wall Street Journal

Via bloggen Sapere Aude får jag se en debattartikel i Wall Street Journal om Boström-affären från i augusti i år. Som bekant publicerade Aftonbladet en artikel som påstod att Israel systematiskt plundrar palestinska krigsoffer på organ.

Enligt artikeln har Aftonbladet flitigt citerats i olika antisemitiska sammanhang i Arabvärlden. Självklart var det aldrig Aftonbladets avsikt att behöva hamna i knät på dem, men som man bäddar får man ligga.

Dessutom berättar artikeln i WSJ vidare att Donald Boström, som skrev den famösa artikeln i Aftonbladet, har varit på turné i Algeriet. Nu påstår han tydligen att det rör sig om så mycket som 1000 palestinier, som skulle fått sina organ stulna av israeler, och att det hela skulle ha pågått sedan 1960.

Hur gick det till när LO släppte in antisemitismen på Aftonbladets kulturredaktion? Jag förstår det fortfarande inte. Socialdemokraterna har väl aldrig, aldrig, associerats med antisemitism?

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: