Sverigedemokraterna: Islam farligare än Sovjetunionen

Sverigedemokraternas partiledare påstår i Aftonbladet att islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget. Vilket trams. För bara 20 år sedan bodde vi granne med en av världshistoriens mest aggressiva och imperialistiska diktaturer.

Sovjetunionen hade färdiga planer för hur hela vårt land skulle ockuperas. Exempelvis skulle alla stridspiloter mördas i sina hem. Sovjetunionen utsatte oss för ständiga gränskränkningar och spionage. Sympatisörer till denna makt, dvs. potentiella landsförrädare var representerade i Sveriges riksdag.

Nu tycker Sverigedemokraterna att detta inte är någonting jämfört med islam. Snacka om att ha tappat sinnet för proportioner. Jimmie Åkesson påstår att ett tiotal muslimska terrororganisationer är på väg att etablera sig i Sverige. Faktum är att de terrororganisationer som agerat på svensk mark har främst varit kommunister, Rote Arme Fraktion och kurdiska PKK.

Ett annat verkligt hot mot säkerheten i landet, dokumenterat av SÄPO, är det rasistiska våld som förekommer i den s.k. Nationella rörelsen, ur vilken också Sverigedemokraterna härstammar. När ska Åkesson skriva något om det?

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

19 reaktioner till “Sverigedemokraterna: Islam farligare än Sovjetunionen”

 1. Han skrev väl iofs att det var det största hotet sedan andra världskriget, och det är faktiskt inte alls detsamma som du skriver i rubriken, att islam är farligare.

  Vet inte vad du har för IQ eller förmåga att tänka logiskt, men vill bara påpeka detta…

  (Om det var en medveten överdrift (vilket jag inte tror) kallas den ju halmgubbe.)

  Jag håller med om att Islam är det största hotet sedan det från Sovjet under 2:a värdskriget samt kalla kriget.

 2. Har tagit bort denna kommentar eftersom jag inte gillar oförskämt språk. /Stefan

 3. Vet du förresten inte att den Hollands integrationsminister Ella Vogelaar sagt att Holland kommer att islamiseras, dvs införa sharialag mm.

  http://dutchconcerns.blogspot.com/2007/07/bad-news-from-holland.html

  I en belgisk ort som styrs av en muslimsk majoritet krävde den ledande politikern att en ickemuslimsk politiker som skulle besöka dem träffades vid stadsgränsen och utväxlade någon hedersbetygelse. Besökert blev pga det inte av. Vi har alltså redan enklavbildning i Europa och kommer att få det i Sverige.

  Kommer det att gå så långt som i Kosovo, där det var 90-procentig kristen majoritet vid sekelskiftet 1900, men nu… Ser du inget problem med detta eller med, t ex, Turkiets radikalisering?

  Vet du att 60% av muslimsk befolkning år 2004 och 40% av dem år 2006 enligt en undersökningar i Storbritannien ville ha sharialag. Källor:
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html
  http://www.anviljournal.co.uk/Editorials/23_2.htm

 4. Mike. Vad menar du med “Det parti som släpper in dom i riksdagen…”.

  Jag rekommenderar grundskolan och en över genomsnittet bra kurs i samhällskunskap där. (Genomsnittet är förmodligen bedrövligt uselt.)

 5. Om man skriver om BRÅ som lämnade en rapport 2005 som visar att upp till fem gånger så många invandrare våldtar jämfört med svenskar, ja då censurar man, varför?
  Min familj har blivit våldtagen, misshandlad, rånad allt av invandrare, verkar bara som BRÅ:s rapport bekräftas.

 6. Har tagit bort denna kommentar eftersom jag inte vill ha svordomar och annat dåligt språkbruk på min blogg. /Stefan

 7. @ Stefan X

  På den här bloggen är det jag som är Stefan. Andra Stefanar får kalla sig något annat. Därför har jag satt in ett X efter ditt namn.

 8. @ Magnus

  Om Åkesson påstår att islam är det största utländska hotet sedan andra världskriget måste det ju vara större än hotet från Sovjetunionen. Annars blir det ju det näst största hotet, och så skriver han inte.

 9. Jag har bara snabbögnat artikeln, men inte gör Åkesson jämförelsen med Sovjet? Han talar mer om en pågående kulturell och social förändring av Sverige. Om detta är en ockupation torde den vara av annat slag än det Sovjet hade i tankarna under kalla kriget. En jämförelse kommer därför att halta betänkligt och torde leda debatten fel. Vilka exempel ges istället? Skolavslutningarna i kyrkan är hotade, exempelvis. Vi är nog rätt många i Sverige som tycker det, men är det Islams eller muslimernas fel? Snarare är det väl så att det är politiskt korrekta (och kulturellt kissnödiga) rektorer som velat hålla sig väl med den kulturella och politiska eliten. I denna elit finns få muslimer. Nej där tronar den gamla 68-vänstern i ensamt majestät. Min slutsats blir därför en annan än JÅ:s. Hotet mot Sverige kommer inte utifrån utan inifrån. Rösta blått 2010! blir härskriet.

 10. “Ett annat verkligt hot mot säkerheten i landet, dokumenterat av SÄPO, är det rasistiska våld som förekommer i den s.k. Nationella rörelsen, ur vilken också Sverigedemokraterna härstammar. När ska Åkesson skriva något om det?”

  “Det politiska våldet i vårt land tilltar och extrema våldsideologier breder ut sig. Kommunister, anarkister, nationalsocialister och allt vad de kallar sig kartlägger, hotar och brukar våld mot politiska motståndare och det demokratiska samhället i sig.
  Vi inom Sverigedemokraterna tar avstånd från nazism och rasism liksom vänsterextremism. Nationalism bygger inte på hat mot andra människor. Nationalism är kärlek, omtanke och tradition.”

  http://www.sdkuriren.se/tema_extremismnejtack.php

  “Nu tycker Sverigedemokraterna att detta inte är någonting jämfört med islam. Snacka om att ha tappat sinnet för proportioner.”

  Han talar väl om faran med att det svenska samhället anpassas till islamisternas agenda. Motståndet mot kommunismen var därvidlag starkt i Sverige, medan motståndet mot islamismen tycks vara svagare. Nyss fick en centerpartist gå ut och argumentera för att Centerpartiet skulle stänga dörren för de islamister som satts upp på riksdagslistor. Det handlar då inte minst om denna person:

  “FORSKARE ANSER att kretsen kring Sveriges muslimska råd är ideologiskt inspirerade av Muslimska Brödraskapet, något som bekräftas av Mahmoud Aldebe första gången vi träffar honom.

  – Det finns individer som har kommit hit med idéerna. De finns överallt i våra moskéer. Vi har ingen sån organisation, men ett 10-tal individer som öppet står för det. De tänker som vi, att islam är en del av samhället, säger Mahmoud Aldebe.

  De flesta forskare ser Muslimska Brödraskapet som en positiv motkraft till extrema islamister. Men ideologin handlar också om att sharialagen ska stå över demokratiskt stiftade lagar. Målet är att med demokratin på sikt islamisera samhället.

  – Man ska etablera relationer med olika makthavare för att gradvis utöka inflytandet för islam i ett samhälle, säger Aje Carlbom.

  OCH HELT ENLIGT den ideologin så har Sveriges muslimska råd satsat på att komma in i svensk politik. Särskilt väl har de lyckats med socialdemokratin.”

  http://svt.se/2.58360/1.631540/utskriftsvanligt_format?printerfriendly=true

 11. @Mårten
  Nej, han gör ingen jämförelse med Sovjet. Det är det jag som gör. Om han tror att islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget, måste han logiskt sett också tycka att Sovjethotet var mindre.

 12. @Lars
  SD har sitt urpsrung i föreningen Bevara Sverige svenskt. Varför vill ni förneka det? Förut berättade ni det på er hemsida, men nuförtiden låtsas ni som att det inte fanns någon förhistoria före grundandet. Varför ljuger ni om er historia?

 13. Jag förstår inte vad det bråkas om. Islam kommer ha blivit en majoritetskultur i Europa inom 40-50 år. Tycker man detta är dåligt är det bara att bita ihop, det är nämligen oundvikligt vid det här laget.
  Det som är kvar av västerländsk kultur idag är så självförnekande och degenererad att den inte har något livskraftigt alternativ att erbjuda. Östrom föll 1458, “Västrom” med dess kultur faller vilket decennium som helst.
  Det enda hopp som finns är omvändelse till Kristus i moderkyrkans hägn och uppslutning kring den gemensamma tro som är grunden för västeuropa. Detta ser dock inte ut att ske utan väst framhärdar i sin individualistiska och nihilistiska förstockelse.
  Mig gör det detsamma, att leva som en god kristen kan jag sträva efter att göra oavsett om det är västerländsk modernism eller islam som styr Sverige och kräver av mig att jag rättar mig efter dess idéer.

  Obs! Jag är inte rasist, jag bara anser att västerlandets nuvarande idégrund och islam är felaktiga och intellektuellt ointressanta.

 14. @NV
  Eftersom jag vet vem du är vet jag att du inte är rasist. Men du pratar i nattmössan om islams utbredning. Nu kan jag inte hitta källan, men den enda siffra jag har hört, och som jag tror på, är att muslimerna kommer att landa på ca 5% av EU:s befolkning (Turkiet ej inräknat). Muslimernas högra nativitet kommer att avta. Nativiteten avtar nämligen med ökat välstånd.

 15. Men jag instämmer självfallet i att den slutliga räddningen för alla är omvändelsen i Kristus och att moderkyrkan skärper till sig så att hon kan ta emot sina utstötta barn i sin famn igen :).

 16. Stefan. Nej, logiken är att om man säger att B är ett rekord sedan A så måste A fortfarande slå B. Ordet “sedan” betyder ju tiden efter, och om rekordet slagits så måste en annan, tidigare, referenspunkt anges för att ange något större.

 17. Stefan. Kolla förresten denna sida (av en palestinier, kanadensiska och svensk) och där fliken “Salam-boken” och se vilka som där samarbetar med och sannolikt avlönas av det islam som söker erövra världen:

  http://inlanning.blogspot.com

  Formgivare: Donald Boström
  Redaktör: Donald Boström
  Fotograf: Donald Boström
  Förlag: Bokförlaget Arena AB

  Antisemitiska myter spridande Donald Boström och andra i vänstern lär tjäna något på att tjäna islam.

 18. @Magnus

  Jag tolkar Åkessons ord “sedan andra världskriget” som en tidsangivelse, dvs. att han menar att Sverige inte upplevt något större utländskt hot sedan 1945 än islam.

  Jag förstår att du har tolkat orden annorlunda. Och jag håller med om att orden kan tolkas på ditt sätt också.

  Om du känner Åkesson kanske du kan be honom förtydliga sig. Var Sovjetunionens hot mot Sverige mindre än det påstådda hotet från islam?

Kommentarer är stängda.