Maktlös bok om monarkins makt

Jag recenserar Cecilia Åses bok “Monarkins makt” i Svensk tidskrift:

Men nu lever vi i ett land där mer än två tredjedelar av befolkningen är för monarkins bevarande. Kan det möjligen vara så att det som Åse upplever som en frustrerande begränsning är resultatet av ett ointresse från allmänhetens sida att ändra på sakernas tillstånd? Monarkin bygger på en heterosexuell norm, sägs det. Så kan det vara, men alla upplever kanske inte det som ett allvarligt problem.

Läs hela artikeln på: www.svensktidskrift.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Maktlös bok om monarkins makt”

  1. Monarkin är ett sånt utmärkt exempel på Göran Hägglunds resonemang om kulturelitens förakt för den vanliga människan. Verklighetens folk bryr sig, naturligtvis, inte ett dugg om huruvida monarkin bygger på en heterosexuell norm. Det är teoretikerna, liberalerna och millimerterrättvisemanikerna som nästan blint slår på kungafamiljen. Hur en så maktlös, stukad och förlöjligad gammal institution kan röna så omättligt stort intresse från snart sagt alla i kultureliten förvånar mig varje gång.

Kommentarer är stängda.