Österberg en man som tappat minnet

Dagens skämt måste ju vara Sven-Erik Österbergs (s) angrepp på regeringens utnämningspolitik. Mer än en tredjedel av regeringens utnämningar har inte följt principen om öppenhet. Det är hyckleri, tycker han, eftersom Alliansen lovade att ha en öppen ansökningsprocess.

Just det. Det är inte bra att det är en hel del hemlighetsmakeri kvar. Men hur var det nu på sossetiden då Österberg själv ansvarade för utnämningarna? Hur många tjänster tillsattes i en öppen process?

“Det fanns delar i utnämningspolitiken som inte fun­gerade tillfredsställande under föregående mandatperiod”, erkänner Österberg.

Det är sant. Bra med lite självkritik. Men hur många tjänster var öppna för alla att söka? Om en tredjedel hemliga tillsättningar är skandaldåligt, hur var det på sossetiden? Var det kanske bara en sjättedel eller tiondel?

Nej, alla utnämningar var hemliga! 100%. Ingen. Ingen tjänst kunde sökas öppet. Ingen.

Det är glädjande att socialdemokraterna nu också kommit på att det här med hemliga utnämningar är ett värdelöst system som gynnar vänskapskorruption. Men det är ju patetiskt att komma dragande med anklagelser om hyckleri när man själv har begått samma synd i flera decennier. Minnet är kort hos somliga.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: