Regeringen säger ja till ny pendel mellan Uppsala och Stockholm

Idag sa regeringen ja till att låta Upplands lokaltrafik och Storstockholms lokaltrafik köra pendeltågstrafik mellan Uppsala och Stockholm med stopp vid Arlanda. Det är ett jättelyft. Det betyder nämligen att vi kanske blir av med SJ helt på denna sträcka. Därmed kanske vi får halvtimmestrafik mellan städerna även efter kl 22 på kvällen.

Kommunikationerna mellan Sveriges huvudstad och Sveriges fjärde största stad har varit urusla så länge jag kan minnas. SJ har haft monopol på sträckan. Flera år tillbaks fanns inte ens en busslinje som konkurrerade. Nu i höst drog dessutom SJ in flera avgångar. På vardagarna går sista tåget från Uppsala mot Stockholm redan kl. 22.09. Verkligen bottendåligt.

Men som tur är styr nu Alliansen såväl i Stockholms som Uppsala län, samt sitter i regeringen, med goda fina moderater på ordförandeposterna. Vips så får SJ konkurrens. Nya tågplaner sätts i verket.

Efter detta finns inte mycket oppositionen i vårt län kan bråka om när det gäller satsningar på tågtrafiken. Pendeltågstrafik mellan Uppsala och Stockholm hade ju kunnat tillåtas när som helst före maktskiftet 2006. Intressant att veta om oppositionen är dessutom att de vill behålla SJ:s monopol. Häromdagen hos oss i Uppsala röstade de emot bygget av Citybanan, och i Stockholm ville miljöpartiet och vänsterpartiet införa förbud mot att tala mobiltelefon i tunnelbanan.

Dela med andra:

En kommentar till “Regeringen säger ja till ny pendel mellan Uppsala och Stockholm”

Kommentarer är stängda.