Finns det kristna böneutropare?

Schweizarnas beslut att inte tillåta minaretbyggen förbättrar knappast stämningen mellan kristna och muslimer i Europa. Ytterligare ett dumt skäl till meningslös ömsesidig misstro. Själv tycker jag att det är ganska coolt med, kanske inte just minareter, men med böneutropare.

Uppsala moské har om jag förstått saken rätt inga böneutrop, för att inte förarga omgivningen. Men kanske borde man ändra på det. Min första kontakt med böneutrop var på en semesterresa i Turkiet. Jag tyckte det var ganska coolt. Man skickar upp en kille i ett högt torn som sjunger att nu är det dags att be till Gud. Vi kristna kallar samman till bön med klockringning, men är det inte lite coolare att ha en kille i ett torn?

Böneutrop är ju sång. Det är därför jag gillar det. Frågan är därför om inte vi kristna också borde ha böneutropare. Finns det någonstans? Någon som vet?

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Finns det kristna böneutropare?”

  1. Visst är det coolare med en kille i ett torn. :) Tror inte det finns några böneutropare inom protestantismen iaf men någon av de andra inriktningarna kanske har?

Kommentarer är stängda.