32 000 utförsäkrade med Sahlins sjukförsäkring

Inte oväntat hänger Mona Sahlin på i debatten om sjukförsäkringen och säger att hon vill avskaffa den, samtidigt som hon föreslår samma sak själv. Det känns bekant på något vis.

SR Ekot konstaterar att Sahlins förslag till “ny” sjukförsäkring gör att lika många blir utförsäkrade som med regeringens förslag, ca 32 000. Ändå försöker man låtsas som att partiet ska avskaffa regeringens reform av sjukförsäkringen.

Till sossarnas försvar bör man dock säga att de i alla fall verkar ha svängt i själva grundfrågan, nämligen om det alls finns ett problem med för många förtidspensioneringar eller inte. Hittills har de flesta sossar mer eller mindre låtsats som att det regnar. Många sosseväljare går därför i tron att en rödgrön regeringen kommer att återställa allt till hur det var 2006.

Men så blir det tydligen inte. Även sossarna verkar nu vilja vara med och renovera sjukförsäkringen, med en metod som är snarlik regeringens. Långtidssjukskrivna ska “utfasas” ur försäkringen efter ett visst antal månader.

Om du kan gå tillbaka till din gamla arbetsgivare, om du behöver en ny insats för att hitta ett nytt jobb. Hela den prövningen måste göras hela tiden mellan en hopslagen försäkringskassa och arbetsförmedling som underlättar för individen att verkligen få den individuella prövning som han eller hon behöver.

Vems ord är detta? Sahlins eller Reinfeldts? Tja, det enda vi kan vara säkra på är att det inte är Göran Perssons.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: