Politik även i årets julkalender

Det hör till traditionen bland oss som står till höger att klaga över vänsterpolitiska inslag i SVT:s julkalender. Men i år kanske det är vänsterns tur att sura. I julkalendern pågår en kamp mellan gott och ont, mellan det statliga Barnverket och Superhjältarna. En av skurkarna på Barnverket heter Uni Sax, och anser att allt blir bra bara ingen sticker ut:

Parodi på jantelagens Sverige, men skrämmande likt verkligheten. Det enda som saknas är att hon inte säger att det också är rättvist och solidariskt att alla är samma, lika. Och att alla som vill gå sin egen väg är oempatiska nyliberaler.

Dessutom tror jag att det är första gången jag ser ett svenskproducerat drama där en statlig myndighet är the bad guy.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se/intressant.

Dela med andra:

En kommentar till “Politik även i årets julkalender”

  1. Äntligen lite balans! Min dotter ser kalendern med stort utbyte. Dessvärre finns det många exempel på hur extrema och blodsbesudlade vänsterideologier vävs in i barnkulturen. I Sverige. Idag. Kolla bara på Tillbaks till Vintergatan (se svt.se/bolibompa), där en av hjältarna heter Irina, en kosmonaut från Sovjetunionen. Hammaren och skäran används flitigt i serien. Hon tilltalar de andra i serien med “Kamrater” och bryter på ryska. Gör bara tankeexperimentet att det istället varit en tysk ingenjör från 30-talets Tyskland som talade väl om det tredje riket och om alla framgångar som han upplevt under Svastikan. Tittarstorm? Självklart. Men massmördarna i Sovjet kommer undan. Som vanligt. För de ville ju väl. Det blev bara lite fel.

Kommentarer är stängda.