Imorgon struntar jag i klimat och djurskydd

Som julhälsning till sin konservativa läsekrets har Svenska Dagbladet idag ett helt uppslag som handlar om hur elaka grisuppfödarna är och hur man ska äta för att inte förstöra klimatet. Jag bryr mig inte.

Imorgon är det fest och jag tänker inte förstöra den med att tvinga mig själv eller någon annan att äta efter politiska pekpinnar. Allt har sin tid. Det finns tid för fest och det finns tid för politik. Julafton är en dag för fest, inte för politik. Därför tänker jag äta precis vad jag vill imorgon utan någon som helst eftertanke på hur maten har kommit till.

Jag vet att livsmedelsbranschen har sina problem. Det är ingen nyhet. Och visst, vi kan behöva se över våra matvanor. Men varför ska vi läxas upp just på julafton?

Den politiska korrektheten är en sjukdom. Den sover aldrig. Tar aldrig ledigt. Gör aldrig undantag. Utsår skuld och skam. Låter aldrig någon vara ifred. Den är bara nöjd när den fått ge ytterligare en människa ett dåligt samvete.

Jag vill inte vara en del av det. Därför äter jag vad jag vill imorgon.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

11 reaktioner till “Imorgon struntar jag i klimat och djurskydd”

 1. Jag håller med. Julen är en helg fylld av traditioner och gemenskap. Skinkan är en del av detta. Så jag tänker inte heller låta mig nedslås av klimatalarmister. I alla fall inte just nu.

  Sedan kan man ju fråga sig varför gamla hederliga SvD nedlåter sig till att förmedla politik, åsikter och rätt oförblommerade budskap från särintressen på nyhetsplats. Djurrättsalliansen – en otäck samling figurer med rötter i allehanda vänster- och antikapitalistiska rörelser – kunde knappast få bättre reklam. Tur man inte är prenumerant längre.

 2. Vilka egoistiska människor fy för!
  Hoppas att ni får känna på hur det är att inte få empati av era medvarelser!

 3. Berit, jag önskar också dig en fröjdefull jul! Guds nåd finns i överflöd till alla.

 4. Det är inte politisk korrekthet att undvika sådant som orsakat smärta och lidande vid tillverkningen. Det är bara att visa empati och medmänsklighet.

  Tar du inte heller i övrigt moraliska hänsyn i hur du beter nu under julhelgen?

 5. Jovisst tar jag moraliska hänsyn. Exempelvis låter jag bli att anklaga andra för att vara moraliskt depriverade individer på Julafton. Det finns 364 andra dagar varje år då vi kan anklaga varandra för att vara monster. Åtminstone en dag per år kan man väl låta bli att uttala sin avsky för sin nästa. Eller hur kommer du att fira din julafton Gunnar?

 6. Du har mycket kvar att lära om djurens rättigheter. Jag föreslår att du tar på dig ett par stövlar och besöker en bondgård i Uppland och filmar dina iakttagelser, tillsammans med ägaren. Som kristen ska du intressera dig särskilt för svinen,eftersom det är vi kristna som äter dem. Vi har ett stort ansvar för just de djuren i skapelsen.
  Jag tror inte du saknar empati,snarare älskar du att provocera fram debatter.
  SvD är en bra tidning som hänger med i tiden.
  God jul!

 7. Anne, jag tror att du har mycket lära dig om djurens rättigheter. Jag föreslår att du sätter dig ned och funderar på varför du tror att grisar och människor tänker och upplever samma sak. Jag tror att du vill väl, men att du precis som många andra tror att djur tänker som människor.

 8. Jag vet att det är sociala o intelligenta djur som kan lära sig många konster. De behöver röra sig fritt o kunna böka runt o bygga bon. Om de stressas kommer de att smaka illa så det är ett helt egoistiskt tänk i slutändan. Alla tjänar på att de får växa upp i harmoni i stimulerande miljöer. Ju fler som inser det desto bättre för oss alla. Då efterfrågan på glada grisar stiger sjunker priset.

 9. “av största betydelse är,att grisarna så mycket som möjligt få vistas ute för att få tillgång till solljus”
  “Alla avelssvin böra få motion året om och under sommaren utsläppas på bete.”

 10. Hur blev din julafton Anne? Läxade du upp dina familjemedlemmar med djurrättspredikningar? Eller gjorde du som jag åt och njöt av gemenskapen? Gjorde du julafton till en manifestation i politisk korrekthet, eller lät du dina politiska kampanjer vara för en stund?

 11. Tackar som frågar – bra. Jag har ätit från flera julbord o sjungit julsånger. Det är inte nödvändigt att alltid ha just julskinka, man kan griljera en kokt kålrot också. Men jag tänker ev köpa en nu efter jul då det är halva priset. Den kan man dela upp o frysa in.
  Men du kan ju fråga griskultingen i stället,hur kul det är att få sår på kroppen för att det fattas halmströ på golvet när den ska dia sin mor.Inte heller kan den höra henne grymta för allt oväsen runt omkring dem.
  Rekommenderade filmer: “Emil och griseknoen” fr 1973 där han lär sin följeslagare att hoppa högt bl a, bygger på Astrid Lindgrens “Nya hyss av Emil i Lönneberga”. Och naturligtvis “Babe”,fr 1995, om en liten gris som lär sig att valla får.

Kommentarer är stängda.