Hur länge ska vi behöva lida under matfusket?

När jag var och handlade idag på eftermiddagen kom jag till ICA Maxis stora disk proppfylld med vad jag tyckte såg ut som färdigriven ost. Jag vände på paketet för att läsa innehållsförteckningen: “Analogt innehåll”. Vad i he…?

IMG_0227

ICA Maxi kallade det inte ens för ost, utan för Tex Mex Mix. I en stor kyldisk har man alltså något som ser ut som färdigriven ost, men som inte är det utan “Analogt innehåll”. Som framgår av bilden innehåller förpackningen också 26% ost, men det är ju inte huvudingrediensen, vilket jag antar att ICA är medvetet om, och därför inte heller kallar det för ost.

Livsmedelsbranschen är sjuk. Varför kan man inte bara ge den där analoga geggan ett namn och sälja det som sådant? Varför låtsas som att något som inte är ost, är ost? Det är oseriöst.

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Hur länge ska vi behöva lida under matfusket?”

  1. Hmmm, i princip håller jag med dig. Å andra sidan: De kallar det ju faktiskt inte ost, utan tex mex mix. För övrigt har jag aldrig förstått varför folk inte klarar av att riva osten själv…

  2. Mats-Eric Nilsson,matskribent på Svenskan har gett ut: Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik och Äkta vara – guiden till oförfalskad mat.

  3. Med tanke på svårigheterna för mjölkbönderna att få avsättning för sina produkter, borde väl livsmedelsindustrin kunna fylla förpackningarna med 100% ost?

Kommentarer är stängda.