Kvinnor kan utan kvotering

Igår träffade USA:s president de amerikanska lärare som vunnit presidentens särskilda pris för undervisning i matematik och naturkunskap. Se bilden. Nästan bara kvinnor.

pristagare

Mycket intressant att se. Jag misstänker att det ser likadant ut i Sverige. På många yrkesområden är det omtalade glastaket för länge sedan genombrutet. Vore det inte mer intressant att studera hur kvinnor i kraft av sin egen skicklighet har kunnat bryta igenom i vissa branscher än att bara räkna huvuden och ropa på kvotering?

Bilden syns bättre här: http://www.whitehouse.gov/blog/a-role-for-all-of-us-in-education

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Kvinnor kan utan kvotering”

  1. Fast då blir ju problemet att motivera alla politiker, tjänstemän och alla de resurser som ska kanalisers genom den politiskt styrda byråkratin. I värsta fall kan det leda till krav på skattesänkningar, om det visar sig att skatterna går till fel saker. Och vi vet ju hur det går om pengar och makt förskjuts från politiken till vanligt folk. Då gör ju folk lite som de vill, på egen hand och börjar tro att de klarar sig utan politiker, bidrag och styrning. Och så kan vi ju inte ha det. Folk är dessutom så konservativa. De behöver en feministisk elit som säger åt dem vad de ska tycka och tänka.

Kommentarer är stängda.