Hjälp Haiti!

(Matteus 25:41-45)

’Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga eld som väntar djävulen och hans änglar. Jag var hungrig och ni gav mig inget att äta, jag var törstig och ni gav mig inget att dricka, jag var hemlös och ni tog inte hand om mig, jag var naken och ni gav mig inga kläder, sjuk och i fängelse och ni besökte mig inte.’

Då kommer också de att fråga: ’Herre, när skulle vi ha sett dig hungrig eller törstig eller hemlös eller naken eller sjuk eller i fängelse och lämnat dig utan hjälp?’

Då skall han svara dem: ’Sannerligen, vad ni inte har gjort för någon av dessa minsta, det har ni inte heller gjort för mig.’ Dessa skall gå bort till evigt straff men de rättfärdiga till evigt liv.”

Får ni dåligt samvete nu? Bra. Det är meningen. Det går nämligen att skaffa sig ett gott samvete genom att göra det som är rätt. Det finns rätt och fel i världen. Rätt och fel är inte en fråga om tycke och smak. Vad är rätt? Jo, att hjälpa människor i nöd.

Haiti har drabbats av en katastrof som är värre än vi kan tänka oss. All hjälp behövs och kommer att betyda något. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Gör något! Om inte så bara för att rädda ditt samvete.

Läkare utan gränser: SMS:a ordet LIV till 72990 (50 kr).
Svenska kyrkan: SMS:a ordet HAITI till 72950 (50 kr).
Rädda barnen: SMS:a ordet KATASTROF till 72950 (50 kr).

Dela med andra: