Obama på nätet, Alliansen borde ta efter

På grund av mitt jobb surfar jag omkring en del på Vita husets hemsida. Aldrig har nog en regering varit så aktiv med att kommunicera över nätet. Inför Barack Obamas tal i kongressen ikväll (State of the Union) har man spelat in små videosnuttar med samtlig ministrar.

Det är värt ett besök. Adressen är: http://www.whitehouse.gov/2010-Cabinet-Reports

Så här borde också våra ministrar göra. Allt som behövs är en videokamera, vilket numera finns i varje mobiltelefon. Filma en snutt. Lägg ut på nätet. Ju mer regeringen syns, desto bättre. Varför inte använda nätet ännu mer?

Annars går det ju lite sisådär för Obama i opinionsmätningarna. Hälsoreformen är fortfarande inte i hamn, trots att demokraterna har majoriteten i båda kamrarna. Det finanspolitiska jättestimulanspaketet fick med rätta hård kritik, eftersom det i vanlig amerikansk ordning spred ut pengar på vad som helst. Iranfrågan har inte kommit närmare en lösning. Guantanamofångarna är fortfarande fångna trots löfte om att alla skulle vara släppta eller dömda inom ett år (dvs. nu).

Jag tror dock att en rejäl uppryckning är att vänta under 2010. Något säger mig att demokraterna inte kommer att vilja utstå nesan av att Obama inte blir omvald 2012. Ska förste svarte presidenten bara sitta en period? Lagom till nästa valrörelse kommer de att jobba arslet av sig. Dessutom har republikanerna ännu inte hittat någon som kan matcha Obama, någon som är tillräckligt moralkonservativ och liberal samtidigt, och som kan ena falangerna inom republikanska partiet.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se/intressant.

Dela med andra: