Lata byggjobbare hotar C-politiker

Idag kan vi läsa i Uppsalatidningen att centerpartisten Jonas Pettersson som gjort en Youtubefilm om byggbranschen fått ta emot hot. Det är dumt. Därför visar också jag filmen på min blogg. Hot ska inte löna sig.

Varför ska inte byggbranschen kunna kritiseras? Vad är det för larv? Pettersson är visserligen provocerande, men kom igen! Vi lever i en demokrati. Om produktiviteten i byggbranschen i Sverige är onormalt låg finns det anledning att debattera vad det beror på. Eller är byggbranschen fylld med primadonnor?

bild
Ur Uppsalatidningen.

Pettersson påstår att byggjobbare är lata. Tja, så kan det ju vara. Eller inte. Man måste ju i alla fall kunna få säga en sån sak. Nu råkar min svåger vara byggare, så jag får väl steka för det här inlägget nästa gång vi ses, men jag tror jag klarar det. Han också.

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Lata byggjobbare hotar C-politiker”

  1. Jävligt osmakligt att smygfilma en yrkesgrupp och sedan klippa ihop det för att få det att framstå som att ingen arbetar. Rena Östtyskland-metoderna om du frågar mig. Men borgerligheten har ju tydligt visat att den är för ökad ofrihet för medborgarna genom större övervakning, så man borde väl inte bli förvånad över att du också lägger ut den.

    “Ska första skottet mot en moderat statsminister komma inifrån?”

  2. Byggnadsarbetarna med supportrar verkar bli irriterade; men som det heter i ett utrikiskt talesätt:
    “If the coat fits – wear it!”

  3. Bra!
    Pettersson visar det alla har misstänkt. Alla som sett en byggarbetsplats eller haft byggare hemma vet att de inte är särskilt effektiva. Byggare har oftast ingen utbildning och de har orimligt höga löner. Vi vet ju också att byggbranchen är en skyddad verstad som styrs av facket och den är allergisk mot konkurrens (tex utländska byggföretag).

Kommentarer är stängda.